Ha a 10.12. napon befedeztettem a szukát?
Egy ismerősömék próbálták és majdnem ráment a kutya. Méhgyulladása lett, nagyon megviselte.
Milyen fajta kutyád van?
Pl. a spánielkeverékek a legszebb kutyák a világon!!!
Szerintem ne adass neki injekciót. Nem csak azért, mert árthat neki, bár a ma használatos Alizin már sokkal korszerűbb, mint a régi gyógyszerek. Klinikai tesztek során a kutyák 3,4%-ánál alakult ki méhfertőzést.
Szerintem ez egy jó arány, de ez nem vígasztalja azokat, akiknek a kutyájuk beleesik ebbe a 3,4 %-ba.
A véleményem szerint, ha jó időben fedeztettél, akkor nagy valószínűséggel lesznek fajtatiszta kölykök az alomban. Előfordulhat, hogy lesz keverék kölyök is, de mivel annak a kifejlődésére egy héttel kevesebb idő lesz (az első fedezéshez viszonyítva fog megszületni az alom), a keverék kölykök az én véleményem szerint kissé visszamaradottak lesznek.
Ha nem jó időben fedeztettél, mert az ovuláció később történt, akkor előfordulhat, hogy minden kölyök keverék lesz.
Lehet így okoskodni, számolgatni, de a biztos az, ha megvárod az almot. Aztán majd meglátod. Lehet kérni DNS vizsgálatot, bár nem olcsó, de ha a kölykök árához (eszmei értékükhöz!!!) képest még mindig megéri. 1 kiskutya és a két szülő DNS-ének vizsgálata kb. 40-50 ezer forint, majd további kiskutyák DNS-ének vizsgálata tizenpárezer forint.
Lehet, hogy már a színek alapján is el tudod különíteni őket, rögtön, a megszületés után. Nem értek a spánielek színöröklődéséhez, de még erre is látok esélyt.
Azért nem kell ekkora drámát csinálni szerintem.
Születik mondjuk 3-4 kölyök... ebből 3 spani, 1 keverék...
ettől még a 3 spani nem lesz keverék!!
Más petesejt, mást sperma. ennyi.
És szerintem ránézésre azért csak meg tudod különböztetni a keveréket a fajtatisztától.
Csak a keveréket nem törzskönyvezteted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!