Fedeztetésnél ott lehet hagyni a szukát a kannál?
A kant szokták vinni minden esetben, mert a szukának szüksége van a megszokott környezetére, hogy a fedeztetés sikerüljön. Csodálkozom, hogy a kanok gazdái nem tudják ezt.
Az összeragadások száma, befolyással van az utódok számára. Ha még "kezdő" a szukád, tényleg nem célszerű több napra összezárni őket, de néhány óra, vagy inkább fél nap már biztos siker.
Van olyan is, hogy otthagyják a szukát. Tenyésztője válogatja.Van, amelyik egyszerűen összezárja őket. Van, aki külön tartja és felügyelet alatt próbálkozik velük.
Viszont elképzelhető, hogy a szukád az idegen helyen nem fog megállni.
Szóval gondold meg...
Miért nem tudták befedezni, ha hagyja magát? Elképzelhető, hogy még nincs peteérése. A jól fedező kanok tökéletesen tudják, mikor lehet a szukát valóban befedezni.
ma 23:33
Hát ritka fajta..... Kell az az alom :((
Hogy passzolnak-e egymáshoz, számít?
Mi az a ritka fajta,kíváncsi vagyok,szerintem valami extra mini-yorki vagy hasonló lehet.:D
kérdezd meg a kutyád tenyésztőjét mit kell csinálni. Ja ,hogy az nincs
Kedves első, a szukát visszük mindig, és nem a kant, mert a kan magabiztosabb a saját területén.
Nem kell otthagyni. Elviszitek, a kan befedezi, és szépen hazamentek. ha jó időben van a szuka akkor egy fedezésből is lesz alom.
már megint rászálltatok valakire félinformációk alapján...
2 nap alatt két fedeztetés szokott lenni a protokoll, ennél fölösleges többet vagy tovább fedeztetni. hogy otthagyod-e az inkább bizalmi kérdés, ha felelősségteljes a kantulaj, akkor vigyázni fog rá.
Ismerősöm (ő tényleg tenyésztő kennel név alatt, minden hétvégén kiállítás meg izé bizé. :D) na szóval.. ő is tenyészt (spanikat, az enyém is tőle van) nála volt hogy otthagyták a szukát, de nála azért volt mert angliából küldték (vmi nagyon jó kanja volt). De ha nem muszáj akkor ne hagyjátok szerintem..
Amúgy mien fajta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!