Van egy 8hónapos Középázsiai kutyám most az ötödik napja vettem hozzá egy szukát első nap semmi második nap ha a szuka közelít felém már a kanom le is vadászta de nem játékiból hanem vérre megy le veri a kanom a szukát miért van ez?
Miért engeded neki? Féltékeny.
Amúgy normális kan nem bántja a szukát.
Az első válaszolóval egyetértek. Azzal is, hogy normális kan (általában) nem viselkedik így egy szukával, és azzal is, hogy féltékeny. Valaki betolakodott az életébe, a területére, amit épp megszokott már, és konkurenciának véli, ezért, hogy megmutassa nem szabad a szukának kikezdenie vele, el kell távolodnia a területéről, az erejét mutogatja, azt, hogy ő az erősebb, a szukának semmi esélye sincs. Az is elősegíti ezt a viselkedést, (ami a terület védelmét illeti) hogy a kan most lépett a kamasz korba, és az (ami a féltékenységet illeti), hogy bizonyára nagyon szereti a gazdiját, ragaszkodik hozzád.
Kint tartod mindkét kutyát? (Csak azért kell, hogy tippet tudjak adni mit csinálj).
Veréssel nem nevelsz?
És szerinted nevelsz egyáltalán?
Nekem is KÁJ-aim vannak.
Valamit nagyon elcs.szerintettél, ha a kanod így viselkedik, ez minden, csak nem fajtajellemző.
Az írásodból arra következtetek, hogy még nem vagy 18 éves.
Ez nem egy olyan probléma, amit egy kis GYK-s észosztás helyrerak.
Azért nem vicces a dolog, mert jelen állapotában a kutyád közveszélyes. Ezt vedd nagyon komolyan.
Amúgy is a védőösztönös érése közepén lehet. Most épp a szukád váltja ki belőle ezt a viselkedést. Az utcán meg majd egy részeg, vagy egy néni, egy biciklis vagy egy kisgyerek fogja. (Bármi kiválthatja, ez az egy olyan viselkedés van, aminek nincs kulcsingere, mert bármi lehet kulcsinger.)
És egy KÁJnak nem kell kétszer mondani, hogy cselekedjen, ha úgy látja jónak, és be kell védeni a "gazdát".
(Mindene vagy, csak gazdája nem, ha ilyeneket csinál... egy gyenge őrizendő csapattag.)
Az meg tényleg besz.rás, hogy egy szukát így helyrerak.
Kutyasuli.
De nem akármilyen, mert kényes fajtád van, CSAK tükörsuliba viheted, ott tudják, hogy kezeljék a keleti pásztorokat. (A legtöbb kutyasuliban még őrző-védőzni is beállítanának...)
Hány éves vagy?
Apukádra hallgat legalább a kutya?
Kérdező.
Magadnál vagy???
Idejössz egy ilyen kérdéssel, mi segítünk, erre még szemtelenkedsz is?
Inkább szállj magadba, és gondolkodj el azon, amit mondtam.
Volt és van is KÁJ-om, pontosan tudom, hogy így nem viselkedik egy sem, csak ha nincs megfelelő irányítója.
És ha segítséget kérsz, akkor legalább válaszolj a kérdésemre, és ne hazudj. (Látszik az írásodból, hogy vagy nem vagy még 18, vagy nincs meg a 8 általános. Nem hiszem, hogy akár egyetlen kaut is felneveltél volna. Max. nagypapinak vagy apunak volt kauja, amit te megsimizhettél. De ha akkora kau-szakértő vagy, egy 8 hónapos KÁJ hogy-hogy kifog rajtad ember?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!