Az első dobermann kutyám kan, vagy szuka legyen?
Férfi vagyok, akkor szukát választok:) Illetve a nőnek miért kant, és a férfinak miért szukát ajánlasz?
Köszi a válaszokat, a zöld kéz mindenkinek megy:) Amúgy én nem akarom a fülét és a farkát vágatni:)
Azért a dog és a dobermann nem egy kategória!
Én nő vagyok és a szukák szimpatikusabbak (van tapasztalatom dobikkal). Bújósak, kedvesek, míg a kanok sokkal "önállóbbak", sokkal többször próbálják átvenni a hatalmat, makacsabbak is. De ezt persze nem lehet így ráhúzni mindre, általánosságban igaz, de egyedfüggő is a dolog.
Ha nincs konkrét elképzelésed, akkor beszélj a tenyésztővel és kérd ki a véleményét, hogy van e kevésbé dominánsabb kölyök. Ha szeretnéd, hogy legyen egy nagyra nőtt ölebed, akkor valószínűleg a szuka lenne neked valóbb. Ha annyira nem akarod, hogy bújós legyen, akkor a kanokra jobban jellemzőbb, hogy szemmel tartják a gazdát, mert ugye az a mindenük, de nem másznak mindenáron az ölébe, sokszor elég nekik, ha csak 1légtérbe lehetnek vele.
Nekem a barnák iszonyatosan tetszenek, a feketéket is szeretem, de nekem egy gyönyörű barna szuka az álmom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!