Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bolhás a kutyám. Mi a legjobb...

Bolhás a kutyám. Mi a legjobb gyógymód?

Figyelt kérdés

5 éves spániel és még SOHA nem volt benne bolha. Szegénykém most tele van, és csak vakaródzik.

Hogyan irthatnám ki belőle az összeset? Tele van az egész teste kis fekete petékkel is :(((

2012. szept. 8. 22:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Neostomosan, állatpatikában lehet kapni, 1 ampulla olyan 400-500 forint körül van, egy ampullát kb 1-másfél liter vízzel kell higítani, és nagyjából úgy kell számolni, hogy 1 ampulla/5 kg kutya.

Szóval egy 10 kilós kutyára 2 ampulla kell. És úgy kell vele kezelni a kutyát, hogy egy lavórba, vagy kádba beállítod, és 10-15 percig locsolgatod ezzel az oldattal. Leöblíteni nem kell. 5 nap múlva meg kell ismételni, mert a bolhapeték akkorra kelnek ki, és még azokat is ki kell írtani. Ezután pedig rá kell tenni valami cseppet, ami véd a bolhák ellen.

Nyugi, ez még a legjobbakkal is előfordul:) Az én kis szobacirkálóm is volt már 2x bolhás, de ezzel pikk-pakk kikezeltem.

Amúgy hogy nem vetted észre idáig? Mert ha ilyen sok van benne, akkor az nem 1-2 napja ment bele.

2012. szept. 8. 22:33
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod!

Kinti kutyus, és ahogy simogattam már észrevettem, hogy vannak benne fekete kis "kosz" féleségek.

Szégyenlem, de azt hittem, hogy piszok, mert hát az mindig van benne.

Aztán minél többet simiztem, észrevettem, hogy mászkálnak benne bolhák. Aranyom már tépi a szőrét is, úgy viszket neki :(

Elmegyek állatorvoshoz hétfőn, akkor ő biztos tud adni, amit írtál. Meg kiokosít.

Esetleg a holnapi nap folyamán tudok tenni valamit házilag?

2012. szept. 8. 22:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem lehet házilag kiírtani.

Viszont arra még nagyon figyelj, hogy akkor a házát is alaposan ki kell pucolni (porszívózd ki, és permetezd át azt is neostomosannal), a rongyait, vagy amin fekszik, azt a legjobb lenne elégetni, és egy újat tenni.

Holnap nincs állatpatika, vagy ügyelet, hogy vegyél ilyen cuccot? És egyébként nem is szoktál rá tenni semmilyen bolha és kullancs elleni spot-ont?

2012. szept. 8. 22:47
 4/6 A kérdező kommentje:
De igen, mindig veszek neki cseppet, amit a nyakára kell csepegtetni. Nem tudom most mi a neve, azt is állatorvosnál szoktam venni.
2012. szept. 8. 22:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Ezek szerint most nem volt nyerő neki..
2012. szept. 8. 22:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Ajánlom az Advantixot, vagy a Strongholdot;)
2012. szept. 8. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!