Egyet értetek ismerősöm állításával?
11/23 A kérdező kommentje:
Mikor én is kimentem a házból és sikerült nyakon csípni a betörőt akkor abba hagyta nagymamám kutyája. Szegény nagymamám nem tudott rászólni, mert nagyon megijedt. De ahogy meglátott engem ahogy megyek ki, azonnal abba hagyta a támadást.
2012. szept. 6. 16:24
Hát igen hallottam már olyat is, hogy egy macska mentett meg egy gyereket egy égő házból, ami szép dolog, de ettől még a tűzoltók nem treníroznak macskákat, mert alapvetően alkalmatlanok rá, egy két kivétel mindig akadhat.
2012. szept. 6. 16:27
Amiről te beszélsz, az is inkább a terrierségből fakad szerintem, bár a palotapincsit pont fogalmam sincs, miből keverték :) De ha tökös a kutyád, és stresszhelyzetben is tud gondolkodni, akkor megvéd, fajtájától függetlenül. Sokszor csak élesben lepődik meg az ember, hogy a kutyája mikre nem képes, ha gond van :) Az enyém is olyan, hogy ha megfeszülök se tudom rávenni őrző-védő munkára, a végletekig kerül minden konfliktusgyanús szituációt emberekkel és kutyákkal egyaránt, mégis ha helyzet van, akkor odateszi magát úgy, hogy közben teljesen irányítható is marad. De ha sétálunk az utcán, senki meg nem mondaná róla, hogy ilyen.
2012. szept. 6. 16:35
Ja, és amennyiben a pincsi nem harapott, csak vadul ugatott meg őrjöngött, akkor végképp ki kell ábrándítsalak: arra minden legalább félig egészséges lelkivilágú kutya képes, és meg is teszi, ha bárki fenyegeti a családjukat. Ez alapvető ösztön minden kutyában, csak a védelem módja különbözik, némelyik mer harapni is, a többi meg csak nagyon próbálkozik.
2012. szept. 6. 16:38
16/23 A kérdező kommentje:
Azt sajnos nem tudom miből alakultak :)
Tökös kutyám volt, de éleshelyzetben nyuszika. Egyébként dobermann és német juhász keverék volt.
Akkor mégsem volt tökös, csak nagyon annak látszott :)
2012. szept. 6. 16:41
18/23 A kérdező kommentje:
Nem tudom mennyire voltak komolyak a szándékai, de a nadrágszárát rendesen cibálta :) Nekem akkor mindenképpen nagyot nőtt a szememben, de elképzelhető, hogy tényleg csak egy véletlen műve volt.
19/23 A kérdező kommentje:
Lehetséges, hogy csak annak látszott. Örző-védő foglalkozáson tökéletesen dolgozott. Háznál is voltak kint, amolyan ösztön próbán vagy nem tudom mi a pontos neve. Tökéletesen helyt állt.
Egyszer történt, hogy késő este tartottunk haza túrából és pár C típusú állampolgár egy fiatal srácot ki akart rabolni, már majdhogynem verekedéssé fajult a dolog. Kiabálás, lökdösődés minden volt ott. Alig bírtam a kutyámat lefogni annyira menekült volna, segíteni sem tudtam szegény gyereknek. Csak mikor megláttak engem, hogy van szemtanú, inkább leléceltek gyorsan.
Azért akkor elgondolkoztam, hogy vajon ha a srác helyett engem támadnak meg akkor simán cserben hagyott volna a saját kutyám? Minden esetre érdekes volt számomra látni, hogy ennyire berezelt.
2012. szept. 6. 16:48
Kapcsolódó kérdések: