Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát ajánlanátok...

Milyen kutyát ajánlanátok bátran hatalmas kertbe, házőrzőként+gyerek mellé?

Figyelt kérdés

Roti,Németjuhász,pitbull,boxer nem jó.

ja,és 2-őt szeretnék,hogy ne legyen magányos,és ha szükséges(bár valószínűleg az)akkor szakembert is megkérnék a tanításhoz.

2012. szept. 6. 07:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Még egy szavazat a komondorra. :)
2012. szept. 6. 09:25
 12/20 anonim ***** válasza:

Komondor. Emberszerető, gyerekszerető, kiváló házőrző. Csak ajánlani tudom. Persze ez nevelés kérdése is, következetesség mindenekfelett!

http://www.youtube.com/watch?v=nbkRD4bVAz0

2012. szept. 6. 10:11
 13/20 anonim ***** válasza:

inkább a komondor... nekem fenntartásaim vannak a kuvasszal.. ( de csak azért mert mamámnak kuvasza volt, semmi baj nem volt vele, hagyta hogy nyüstöljük stb aztán pár év múlva kaptuk a telefon hogy leölte az összes csirkét..)

a malamutot csak azért ajánlottam, mert ismerösöm mesélte hogy gyerekkorában az volt, és kíválóan őrizte a házat, ugyanakkor a 4 éves kisgyerekkel nagy türelemmel bánt.. (még akkor se bántotta mikor a kajájába túrkált)

2012. szept. 6. 11:06
 14/20 anonim ***** válasza:
nekem német juhászom van, de mindenkivel barátkozós :) mindegy, nem is házőrzés miatt vettem...
2012. szept. 6. 11:33
 15/20 anonim ***** válasza:
Hím és nőstény argentin dogot (természetesen ivartalanítva)
2012. szept. 6. 12:43
 16/20 anonim ***** válasza:

Skót juhász, német dog, leonbergi, berni pásztor, argentin dog, hovawart, orosz fekete terrier, cane corso, briard, bobtail, fila brasileiro, airedale terrier, alaszkai malamut, akita inu, újfoundlandi, pireneusi hegyipásztor, bernáthegyi, sarplaninac, kaukázusi juhász, bearded collie, ír farkaskutya, kanári-szigeteki kutya, landseer, tibeti masztiff.

Válogathatsz, ezek mind remek házőrzők, és gyerekszerető kutyák:) mondjuk az, hogy milyenné válik, függ a neveléstől is, de általánosságban ezek megfelelőek:)

2012. szept. 6. 13:10
 17/20 anonim ***** válasza:
Pedig én pont a rotit, mémetjuhászt és a boxert ajánlom.
2012. szept. 6. 14:07
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket!

Kinéztem magamnak a Landseer-t,még nem is hallottam erről a fajtáról,vagy nem tudtam,hogy ez az:) Vajon ha lesz belőle egy pár ellesznek a kertben?Még kölyökként hoznám haza őket.

És vajon tarthatok még a házban egy kicsi Yorkit?Aki persze főleg a házban lesz,legalábbis ha olyan az idő,a Landseer pedig kinti őrző kutya lenne.Vagy rossz ötlet?

2012. szept. 6. 14:40
 19/20 Gurti ***** válasza:

Szerintem az ujfulandi nagyon jó gyerekekhez nem véletlenül mondják rá hogy 'babysitter'. Imádja a gyerekeket, vigyáz rájuk és hagyja hogy nyúzzák vagy tépjék a szőrét. A legjobb fajta gyerekekhez.

Valamint a boxert is tudom ajánlani. Nekünk van 2, és szintén jók a gyerekekhez. Alapvetően a fajta kajla, örök gyerek de nagyon össze tudja szedni magát és felelőségteljesen tud viselkedni a gyerekekkel nem véletlenül egyre gyakoribb a vakvezető, keresőkutya szakmában. Csak ajánlani tudom csak oda kell figyelni, hogy rendes tenyészetből válasszunk kutyát nem beltenyészetből vagy hozzá nem értőktől.

2012. szept. 6. 16:14
 20/20 anonim ***** válasza:
Ha már úgyis 2 kutyában gondolkodsz én azt ajánlom neked, hogy az egyik legyen egy kisebb "jelző" kutya. A nagyok néha elsiklanak bizonyos dolgok felett, de a kicsik mindent észrevesznek, sokkal pörgősebbek, éberebbek. Na, persze ez nem mindig van így, csak én így tapasztaltam.
2012. szept. 6. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!