Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szükségem lenne törzskönyvre...

Szükségem lenne törzskönyvre a kutyához? Többi lent

Figyelt kérdés
Szeretnék egy kiskutyát. Már ki is választottam a kennelt. Beszéltem a tenyésztővel is. Azt mondta, hogy ha a törzskönyv nála marad akkor olcsóbban oda tudja adni a kutyát. Őszintén nekem hobbi célra kellene. Nem szeretném kiállításra vinni, nem szeretném fedeztetni sem meg semmi. Ez esetben elfogadjam a tenyésztő ajánlatát? Hagyjam ott a kutya törzskönyvét és hozzam el olcsóbban a kiskutyát? Neki minek a kutya törzskönyve ha már nincs is nála? Vagy inkább fizessek többet és törzskönyves legyen? Nem tudom igazából, hogy milyen célja van ez esetben a törzskönyvnek.
2012. szept. 6. 00:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Azzal hogy a tkvéről ad egy másolatot már simán lehet vele szaporítani tkv-es kutyákat.
2012. szept. 6. 07:55
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Az az igazság, hogy a törzskönyv csak egy része a tenyészthetőségnek, még tenyésszemlére is el kell menni (ott pedig meg kell felelni), aki már ez utóbbit sem teszi meg, az már szaporít, akár van törzskönyve a kutyának, akár nincs. Sokan csinálják azt, hogy ha a gazda nem kér törzskönyvet, akkor az alombejelentésnél azt a kutyát kihagyják, tehát nem is lesz papírja. Ezt is feltétlen kérdezd meg, mert nem mindegy, hogy egyáltalán lesz-e valahol valamilyen származási lapja a kutyádnak (persze ettől még élhetsz vele boldogan, de előfordulhat, hogy egyszer csak mégis szeretnéd azt a papírt). Az is kérdés, hogy mennyivel olcsóbb. Szerintem 5-10 ezer forintot nem ér meg ezzel spórolni, még akkor sem, ha csak hobbi célra tartanád. Mindenféleképpen érdeklődd meg a tenyésztőtől ezt a törzskönyv dolgot, mármint, hogy mit csinál vele, vagy egyáltalán, lesz-e.
2012. szept. 6. 08:31
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
Rengeteg fajta van ahol nem is kell már tenyészszemle.
2012. szept. 6. 08:32
 14/21 anonim ***** válasza:
Hát az szomorú.
2012. szept. 6. 09:09
 15/21 anonim ***** válasza:
Szimpatikus a tenyésztő? Kérdezősködj inkább tőle és ne itt. Itt rengetegen azonnal szaporítózni kezdenek, pedig halvány lila gőzük nincs a tényekről és szokásokról. Nagyon sok tenyésztő tartja vissza a tk-et. És nemazért mert ők szaporítók...
2012. szept. 6. 09:34
 16/21 anonim ***** válasza:
A tenyésszemle valóban nem kötelező, de anélkül csak felülbélyegzett törzskönyvet kapnának a kölykök.
2012. szept. 6. 10:05
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Valódi tenyésztőnek tűnik. Két szuka kutyája van és 3 kan azthiszem. Nem ezek a kanok fedeznek. Mostani kiskutyák pl egy másik kennel kanjától vannak. Egy évben 2 alom születik. Nemtudom mennyivel olcsóbb lenne a kiskutya. Mivel úgy írta, hogy még 2 kan vár most gazdára, de ha lemondok arról hogy valami kiállítási garanciát vállaljon vagy mit meg nála hagyom a törzskönyvet akkor 80000 ft-ért oda tudja nekem adni. Valóban nemtudom mi célja vele, de mindenképpen megkérdezem majd ha odajutok, hogy kutyust vennék tőle.
2012. szept. 6. 12:24
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

ez annyi, hogy hobby. kiállítási garancia is a kizáró hibákról szól tehát nem vállalja, hogy a kutya olyan lesz, hogy kiállítani lehessen.

Kérj sima hobby szerződést (általában szokott lenni) ilyenkor csak a rendeltetés szerű használatot akadályozó betegségekre adnak garanciát illetve szokott még az lenni, hogy az ivartalanítás igazolásával kaphatsz törzskönyvet.

Hobby kutya mellé én se adok eredeti törzskönyvet csak másolatot.

2012. szept. 6. 13:50
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen kevés kutyája van, akkor valószínű nincsen rossz szándéka a törzskönyvvel, csak nem akarja, hogy a hobbi célra olcsóbban eladott kiskutyát tenyésztésbe vonják. Viszont amire mindenképp kérdezz rá, hogy a tk-n szereplő chipet belerakatja-e a kölyökbe, illetve fénymásolatot tud-e adni a kiskutyához. Sajnos rengetegen visszaélnek ezzel, mondjuk ez leginkább a nagy szaporítótelepeken szokott előfordulni.
2012. szept. 6. 15:29
 20/21 A kérdező kommentje:
Akkor csak nem lehet nagy baj. Chip már van a kölykökbe.
2012. szept. 7. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!