Gond van a kutyámmal, vagy ez természetes ennyi idősen?
Oks, írj majd mindenképp, h mit mondott.
Hàt igen, hiàba jò egy tàp, ha a fehérje v bármi màs nem megfelelő :S
Nekem egyébként most az Acana kacsàs-körtés tàpja a legszimpatikusabb, minden jò arànyban van benne, még a kölyköknek is!
Az a baj, hogy a hirtelen minőségi váltás megviseli az összes kutya szervezetét, ha a kicsi tenyésztőtől lenne, ahol előtte is jó tápot kapott volna, akkor valószínűleg nem alakult volna ki ez a probléma. A legjobb megoldás tényleg az, hogy keresel egy köztes tápot, én nem csak kisebb fehérjetartalmút, de egy picit rosszabb minőségű tápot is keresnék és arról idővel visszaváltani erre, vagy más jobbra. Persze most nem a tescosra gondolok, hanem valami középkategóriásra, alacsonyabb fehérjetartalommal pl. bosch vagy brit premium.
Majd írj, hogy mit mondott az orvos.
Brit Care is jó, de szerintem is inkább közép kategóriás tápra váltsatok. Barátnőmék most Happy Dogot adnak, az volt a Fressnapfban nagy hirtelenjében..
De ennél azért jobb a Brit, Josera, Bosch stb. - inkább ezek közül vmelyiket, de a fehérjetartalmat nézd meg mindenképp, ne legyen 30% fölötti!
Mi volt a dokinál, mit mondott?
Ne utáld magad, te a legjobbat akartad neki, jó gazdi vagy!
Jobbulást neki, szerintem hamar helyrejön :)
Sikerült már tápot választanod, vagy segítsünk? :)
Off:
Barátnőm kiskutyáját, akit említettem, hétfőn hajnalban elvitte a parvó ;( Lappangási időt nézve, pont az orvosi rendelő előtt fertőződött meg, amikor oltásra vitték :(
Istenem, szegény kutyus.:( Barátnőd biztos ki van borulva. Azért az se semmi, hogy pont az állatorvosnál fertőződött meg. Szemét betegségek ezek. És az ember ilyenkor olyan tehetetlennek érzi magát.
Hát a tápokkal hadilábon állok...az a lényeg, hogy alacsony fehérjetartalmú legyen. Nézegettem a tápokat, a zoofast-ról szoktam rendelni. Ott a Brit Care-t találtam, ami alacsonyabb fehérjés. Nem igazán ismerem a kajákat, úgyhogy minden segítséget és tanácsot örömmel fogadok! :) És köszönöm!
Hát igen, üres most minden nekik :(
Én is sokat gondolok rá.. Pont tőlem kaptak gf600-at és ma ajánlottak egy humán zöldkagylót, ami teljesen kiváltja a gf600-at, csak jóval olcsóbb.. egyből rájuk gondoltam, hogy ez nekik is jó lesz. Aztán jött a felismerés, hogy ja, mégse ;(
Brit Care jó táp! Én is azzal etetek (még egy rövid ideig, aztán BARF-ozunk, pénteken lesz már husi).
Ha anyagilag megengedhetitek, én azt mondanám, hogy rendelj neki 1 csomag felnőtt és 1 csomag junior tápot és a kettőt keverve adnám. Junior tápnak ugye 28% a fehérjetartalma, a felnőtté 25%, valahol a kettő között lenne neki az ideális :)
Amúgy a dogshop.hu-ról rendelve kivételesen olcsóbb a Brit Care, mint a zoofastról :), és ha van raktáron (szokott nekik lenni), akkor már másnapra ott van nálad :)
Nem tudom mit érezhet a barátnőd(ezt gyorsan le is kopogom), de belegondolni is rossz. Én beleőrülnék, most is minden bajom van, mi lenne ha el is veszíteném. Nagyon hamar elvitte a betegség? Későn vették észre?
Szóval azt mondod, hogy a Brit az jó? Azt mondta a doki, hogy a kutyám jelenleg olyan, mint egy tápos csirke..nagy, de gyenge. Szóval ez a táp nem fogja így felpumpálni, ugye? Mert akkor rendelek neki ilyet, meg se várom míg elfogy az Acana, a maradékot beadom menhelyre. Köszi a segítséged!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!