Mi a véleményetek a Golden Retriever-ről? Bővebben.
Minden kutya képes megvédeni a gazdáját, még a kis testűek is.Kutya iskolába-ovodába kell vinni, foglalkozni kell vele.
Egyébként nagyon kedves, aranyos fajta, családi kutyának nagyon jó. Sok sikert hozzá!
Soha nem értem, ha valaki azt írja, hogy védjen meg a kutya. Kitől, mitől? Értem én, hogy veszélyes világban élünk, de Titeket támadtak már meg? Amúgy meg a kutyát mindenhová magaddal viszed majd, hogy ha egyszer megtámadnának...
Mellesleg a golden családi kutyának tökéletes, személyvédelemre totálisan alkalmatlan. Szerintem 10-ből 9 odamenne farok csóválva a támadóhoz simiért.
a golden remek kutya, de védeni azt nem tud!!
egyszer nagyon felelőtlenűl viselkedtem,de kicsi voltam még és benyúltam a kerítéseb ahol két goldi is volt,hogy én megsimizem őket, hát a kutyák elkezdték nyalni a kezemet,anyumék ezt nem látták, én pedig amikor arra jártunk mindig benyultam hozzájuk,amúgy sose ugattak vagy haraptak meg, és volt,hogy kint voltak az utcába akkor játszhattam is velük..
de sok goldit ismerek és egyik se egy agresszív fajta,akkor ugat ha a háznál van még egy kutya ami ugat..
Szia! Nem tudom még olvasod e a válaszokat, de gondoltam leírom, velem mi történt.
Legjobb barátnőmnek van egy 5 éves kan goldene, jártak vele kutyasuliba, táborba, mindenhova viszik magukkal, tehát egy nagyon jól szocializált, okos, kedves kutya. Őrző-védőre soha nem járt! Soha nem támadott, nem harapott meg senkit. Kezes bárány.
Tavaly nyáron egyik este meglátogattam barátnőmet, elmentem vele az esti sétára. Már sötétedett, de azért még láttuk hova lépünk. Sétáltunk, beszélgettünk, és egyszer csak valaki hátulról kitépte a táskámat a kezemből. Még reagálni sem volt időnk, a kutya kitépte a pórázt a bnőm kezéből, a férfi után szaladt, és leteperte. Nem harapta, nem tépte, csak állt rajta, és megvárta, míg odaérünk. A kutya addig a földön tartotta a pasit, amíg a rendőrök oda nem értek. Kb 10 percre volt tőlünk a rendőrőrs. A kutya SOHA nem volt erre tanítva, ezt ösztönszerűen tette! Szóval itt meg van cáfolva az, hogy a golden egyeseknek nem a legokosabb, és semmire sem jó, a kutyázáson kívül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!