Ajánlották a nekem ezt a GF600 nevezetű táplálékkiegészítőt. Ez tényleg ennyire jó?
Ezt nyugodtan adhatod és úgy látom felvilágosult dokitok van :) Szuperprémium táp mellé valóban nem ajánlott a kalcium kiegészítés, viszont a GF600 zöldkagyló kivonatot tartalmaz, ami az izületeknek nagyon jó, főleg a nagytestű kölyök kutyák növekedésénél :)
Én is ezt adom a kutyusomnak 4 hónapos kora óta, elégedett vagyok, szóval nyugodtan vedd meg :)
Növésnél pont hogy az izületek okozzák a bajt, illetve azoknak nem sikerül sokszor követni a gyors csontnövekedést és ebből lesznek kisebb-nagyobb gondok.
Én is adom kis kora óta a kutyámnak, semmiféle mellékhatása nincsen azt leszámítva, hogy sose voltak ilyen növési gondjai, nem volt sánta, csámpás, nem tartotta furán a lábát, mint sok vele egykorú kölyök.
Ismerősöm által tanúja voltam annak is, hogy egy tizenpár hetes kölyök lábát 2 hét alatt teljesen helyrehozta, egyik napról a másikra elkezdte a kicsi furán tartani álló helyzetben a lábát, kb mintha kitekerték volna és talán kihatott a járására is (ebben már nem vagyok biztos, kb egy éve volt). 2 hét múlva semmi baja nem volt, egyenesek voltak a lábai, nem ment furán, nem sántított...
Igen, volt neki csonthártya gyulladása is (elvileg), bár én már nem tudok semmit, mert legutóbb, amikor újra sántított (és ugye eddig a dokik csonthártya gyulladást mondtak), akkor elvittük egy másikhoz (épp nyaraltunk), kiderült, hogy az a sántítás nem is csonthártya gyulladás, hanem vállizületi szalaghúzódása volt, kapott rá egy szurit és elmúlt minden. Lekopogom, azóta nem tért vissza.
A tápot nagyon gondosan válaszd ki, én nem ajánlom a magas fehérjetartalmú tápokat és 6 hónapos kora után mindenképp csökkentett fehérjetartalmút ajánlok :)
15-30 kg között napi 1 (első 5 hétben napi 2), 30-50kg között napi 2.
De szerintem a te kutyid még nincs 15 kg, ugye? Akkor szerintem napi 1-et adj neki 2 részletben.
Hát, ezt már soha nem tudom meg, hogy félre lett-e kezelve, vagy éppen akkor tényleg az volt-e a baja.
Én is adtam a kutyusomnak Brit Care Junior Large Breed tápot, jó minőség :) Arra vigyázz, hogy ami az etetési útmutatón van, az nem szentírás, nekünk jóval kevesebb is elég belőle, ha úgy látod, hogy hirtelen nő a kutyi, pocakosodna stb, akkor vegyél vissza az adagból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!