Mennyire képes egy eddig kertes házban nevelt ( de szobakutya is) 1éves palotapincsi megszokni egy garzonlakást?
Figyelt kérdés
2012. szept. 1. 19:13
1/6 anonim válasza:
Szia!!
Nekünk is pincsink van kertesben. Szerintem hamar meg tudják szokni a panel/garzonlakásokat. Ha már ismered a kutyust akkor nem lesz neki probléma, hogy beilleszkedjen mert veled a gazdival lehet továbbra is. (persze rendszeres séta mellett)
2/6 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem, mert nem tudom, hogy melyik lenne neki a jobb:
- ha otthon marad, ahol eddig is, de nem velem és nincs annyit foglalkozva vele, de szaladgálhat kedvére
vagy
- felhozom magamhoz Pestre, de lesz, hogy egyedül lesz itthon 8-9 órákat, de legalább velem lesz...hiányzik nagyon, de nem tudok dönteni :(
2012. szept. 1. 19:40
3/6 geobarbi válasza:
az én kutyám nem volt 100%osan szocializálva amikor panelba költöztünk, mert a kertesházunk mögött hatalmas erdők, mezőföldek voltak, falu végén laktunk, így nagyokat tudtunk kirándulni minden nap civilizálatlan területen. ezért aztán meggyűlt a baj a panellal, nem könnyű beilleszkedni a meglévő kutyaközösségbe. a behívást már nagyon jól tudta, de a kutyámat egyszerre 100 másik invitálta hirtelen játékra, amitől megijedt, és hiába pakoltam be folyamatosan a kutyaközösségekbe annak ellenére, hogy láttam rajta, hogy nincs jól, nem igazán oldódott fel. ezért a a parkba már nem járunk, csak nagyon korán, a futtatót részesítjük előnyben, ahol megszokott 4-5 kutyával van mindig. egyébként minden mást nagyon hamar megtanult, metró, villamos, busz, semmivel sem volt problémája. az elején nagyon sokat ugatott idegenekre, kutyákra, mert a kertesházban ezért nem szóltunk neki mindig - mert hát kutya -, de megtanulta, hogy ez nem egy nagy udvar, ezért nem szabad. :) szóval sok foglalkozást, munkát igényel, de megéri. néha még most is akadnak problémák, pedig már eltelt pár év, de nem jellemző.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Mennyi idős volt a kutyusod, mikor beköltöztetek panelba?
Szerintetek is az a jobb, ha elhozom magamhoz?
2012. szept. 1. 19:55
5/6 geobarbi válasza:
szerintem mindenképpen vidd magaddal, a kutya nem helyfüggő, hanem falkafüggő, és te vagy a falkája. egyébként azt hiszem nem volt több 2 évesnél az ebem akkor.
6/6 anonim válasza:
Szerintem egy kölyök kutya, aki még könnyebben nevelhető, sokkal inkább tudna alkalmazkodni ehhez, mint egy már kialakult szmélyiségű kutya, aki büntetésnek fogja venni a bezártságot, és a gazdaváltást. (ezt csak gondolom, ha 1 éves). Míg egy kölyköt saját igényeidhez nevelhetsz, vagyis megszoktathatod vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!