Több féle palotapincsi tipus van?
Találtam facebookon egy pincsis oldalt és van egy albumuk pincsi kutyákról
De itt többféle fajta pincsi van mert van külömbség köztük azért!
Például itt van ez
És közvetlen utána ez
Teljesen máshogy néznek ki. De van sokféle ott.
Ilyen [link]
vagy ilyen [link]
Idővonalukon találtam még csomó képeket pincsikről
Ilyeneket
Ő barnaszínű
Nagyon szeretnék majd egy pincsi kutyát. De nem tudom mi a külömbség közöttük. Ezek mind pincsik?
A pekingi palotakutya egyetlen fajta, egyetlen változata van, amennyire én tudom. Különbség lehet közöttük az, hogy másképp állnak a fotózás pillanatában, másmilyen korúak, másképp gondozták a szőrüket, máshonnan származnak, kicsit keverékek, kicsit megfújta a szél a szőrüket, és persze ezer színváltozatuk van.
Ezek közül melyiket vélted külön típusnak? :)
Pedig mindre azt írják hogy palotapincsi.
Akkor egyik sem az a képen?
Pekingi palotakutya:
Külleme és jelleme:
Rövid, apró, görbe lábai, hosszú teste, rövid stopja, pici, gömbölyű feje, ráncos pofája teszi ezt a kis állatot különlegessé. Szeme nagy, kerek, kissé kidülledő, gyulladásra hajlamos. Színe sötétbarna. Füle lelógó, de ez a nagy szőrrengetegben igazán nem látszik. Nyaka rövid, háta feszes, mellkasa mély, farkát a hátára kunkorítja. A hátsó lábak függőlegesek. Szőrzete különleges: hosszú szálú, egyenes, a nyakánál földig érő sövényt, a füleknél bojtot, a lábaknál zászlót visel ékszerként. Harcias, vakmerő, rendkívül okos kutyus. Igazi szobakutya lévén a kényelmet semmiért sem adná fel, sőt ki is követeli magának. Nagyon jó jelzőkutya, az apró neszekre is rögtön reagál. Szőre és szeme lelkiismeretes gondozást igényel.
Méretei :
Marmagassága:15-25 cm. A kanok testsúlya 3,2-5kg,a szukáké 3,6-5,4kg A gyakori állítással ellentétben nem létezik miniatűr palotakutya,viszont egyazon almon belül előfordulhatnak "kabátujj" példányok,melyek nem nyomnak többet 2,7kg-nál.A kabátujj-pincsik arról kapták nevüket,hogy a kínai mandarinok a buggyos ruhaujjukban hordták őket.
Aha értem! És egy olyan törzskönyves palotakutya mennyibe kerül?
De a törzskönyvesnek is olyan a jelleme hogy nagyon ragaszkodó meg ilyesmik?
101 nagykutyában hallottam róluk. Azt is betudom linkelni mert megtaláltam youtuben! Szóval olyanok mint ott mondták?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!