Kutyáknál hogyan működik a pároztatás?
3. vagyok. Oké, lehet nem a kérdésre válaszoltam, de azért ne mondd, hogy nem volt hasznos, amit írtam, ha csak részben is.
És lehet, hogy tudsz a dolgokról, de nekem nem úgy tűnt ahogy a kérdést olvastam.
És akkor oké, nem szaporítózlak le vagy ilyesmi, de ne mondd, hogy neked öröm megszegni a törvényt, és hogy nem lennél az? Mert ha csak egyszer elletnéd a kutyádat, ami azért nem is akkora bűn, akkor is hivatalosan az lennél, ezt azért tudnod kell. És miért hiszed, hogy én nem úgyanúgy jót akarok Neked, mint akik a kérdésre válaszoltak? Csak legfeljebb nem olyan hangnemben fogalmaztam meg a dolgokat, ahogy kellett volna. Csak engem egy kicsit idegesít, hogy miért akar mindenki a saját kutyájától kölyköket, aminek annyi kockázata van.
Ennyit akartam. Ja, és egyébként aki írt válaszokat, szerintem mindenki jót írt, mindenkinek igaza van
13/L
Bűn és törvényt szegni.
Minden nap megtesszük de már észre sem vesszük.
13 évesen még lehet nem érted de nagyobb leszel magasról lefogod sz@.ni.
Kedves utolsó, neked is csak két büdös nagy pofon kellett volna gyerekkorodban anyádtól, vagy később az élettől, hogy megtanulj emberként viselkedni. A te "fajtád" miatt tartunk ott, ahol.
13 éves válaszoló, én abszolút büszke vagyok - így ismeretlenül, neten keresztül is - a hozzáállásodra, a bunkó kérdezővel és válaszolókkal pedig ne törődj, csak így tovább, ezen az úton :) Tényleg feldobtad a napom a válaszaiddal, köszönöm!!!
Kedves Kérdező!
Miért szeretnél almot lehozni a kutyádtól? Mit tudnál hozzátenni a fajtához épp ezzel a párosítással? Mit vársz ettől az alomtól? Állatorvossal, a kutyád tenyésztőjével konzultáltál a dologról?
Ilyent!
Csak az a szégyen hogy egy 13 éves értelmesebb, átgondoltabb választ ad mint Te.
Látszik a kérdezőn hogy bár arca az van fikarcnyit sem konyít a tenyésztéshez. És attól hogy te a kérdésre válaszoltál még nem lesz hasznosabb a válaszod mert a kérdés helyreigazítást és nem rásegítést igényel. De ezt te semelyik kérdésnél nem látod át szóval mindegy :D
Nem hiszem el, hogy még ezen az oldalon is normális válaszok helyett, csak kötözködést lehet olvasni! Kedves "szaporító" elleneseknek csak annyit mondanék, hogy nekem nincsenek törzskönyves kutyáim (2 mopsz), DE egyszer fedeztetem majd őket, mivel CSAK az ő utódaikból szeretnék továbbra is kutyát magamnak, HA egyszer szegények kimúlnak...na de várjunk csak. akkor hol is van ebből a storyból a pénzéhes kiskutyagyáras szaporító?!
A kérdező kérdésére a NORMÁLIS válasz:
ivarérés előtt a vulva megduzzad, tiszta, majd véres váladékozás. A szuka gyakran ideges (ez kb 4-15 nap)
ivaréréskor: A váladékozás megszűnik, ekkor engedi magához a kant. Ez a peteérés ideje (4-8nap általában)
itt előfordulhat 3 verzió: vemhesség, álvemhesség vagy nem esik teherbe.
Pároztatás: vizsgáltassuk ki előtte a szukát, olyan kant keress, aki szintén rendelkezik hasonló kivizsgáltatási papirokkal. Mindig a szuka legyen a kanhoz véve, ne fordítva. 2 párzást biztosítsunk, 2 nap szünetet tartva. Ha szükséges, akkor a szukát nyugtatgassuk a párzás alatt és biztosítsuk, hogy 10 percig összeragadjanak.
Még egyszer elmondom, hogy rendkívül bosszantó nem a kérdésre megfelelő válaszokat olvasni, majd 4-5 komment után észrevenni 1 normálisat. Ha valakinek valami személyes gondja van a kérdezővel, azt miért nem privát üzenetben küldi el máshová?!
Kíváncsi lennék, hogy itt minden kioktató válaszolónak fajtatiszta, törzskönyves kutyája van e. Én 10 évesen egy törzskönyves német juhászkutyát kaptam a szüleimtől. Annyi baja volt annak a nyomorultnak, hogy el kellett altatni, nem bírtuk már nézni a szenvedéseit. Iszonyatos pénzt költöttünk a gyógyíttatására, mindhiába. Akkor mindenki azt mondta, hogy túl lett biztos szaporítva, mi a fenének vettünk tk-s kutyát.
Utána már felnőttként vettem egy öreg bácsitól (szaporítótól) egy újabb kutyát és 14 éves koráig élt! Ennyi....
Ráadásul vannak olyan emberek, akik meg tudnak venni egy tk-es kutyát 100 ezerért, másnak meg csak 20 ezre van rá. Van aki élete végéig Royal Caninnal eteti a kutyát, van, aki olcsóbb táppal. Ez ugyanolyan, mint ha azt mondanátok, hogy csak az szüljön gyereket, aki tud biztosítani a gyereknek élete végéig márkás ruhát meg évente kétszer luxusnyaralást. Nem biztos, hogy az a gyerek lesz boldog. Pár embernek már agyára ment a "kutyamentés". Miért ne lehetne egy családban mondjuk egy keverék kiskutya? Ugyanakkora örömet tud okozni, mint az agyontenyésztett elit kutyáitok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!