Hol találhatok párt fajtiszta Airedale terrier fiú kutyámnak?
erre előbb kellett volna gondolni, és rögtön törzskönyveset venni. aztán megmutatni néhány kiállításon, hogy valóban szép-e, megfelel-e a standardnek, elvégezni a megfelelő egészségügyi szűréseket, majd ha tényleg annyira szép és jó, majd maguktól jönnek a szukatulajok, hogy fedeztethessenek vele.
(merthogy a szuka tulajdonos keresi meg a kanokat és nem fordítva)
ha hobbi- és családi kutya, akkor maradjon is az, ne kezdj vele szaporításba.
tenyésztésbe nem is tudnál, mivel nincsenek meg hozzá sem az eredményei, sem a származása.
elhiszem hogy nagyon szeretitek a kutyát, de ez a hajó már elment, legfeljebb a szaporítók népes táborát bővíthetnétek, de azt értelmes ember nem teszi. ha szeretnél még egy airdale-t, akkor vegyél egyet egy jó kennelből, a kiskutyázást meg bízd a tenyésztőkre.
fajtiszta- egyenlő kutya
fajtatiszta- kutya fajtája (Airedale terrier)
Mivel nincs törzskönyve ezért a fajtatisztaságot nem tudod bizonyítani így a kutyád hivatalosan keveréknek vagyis fajtajellegű keveréknek minősül.
Lehet te szépnek tartod de amíg egy fajtához értő bíró ezt nem igazolja addig ez nem sokat jelent pluszban nincs tk-ja így simán előfordulhat, hogy fedezésnél egy közeli rokonát fedezné és erősen beltenyésztett kiskutyákat kapnátok pluszban szűrései sincsenek a kutyának sóval ez egy halva született ötlet. Ha kiskutyát szeretnél vegyél egyet.
Köszönöm szépen válaszod!
Akkor még csak annyit kérdeznék,hogy miért ilyen negatív dolog úgymond "szaporítónak" lenni? Pl nagyobb a kockázata a betegségeknek a kiskutyáknál? Vagy milyen hátrányai vannak a kutyákra nézve?
Manapság nehéz egyébként jó vérvonalú airedale-t találni itthon, túl vannak tenyésztve nagyon sajnos.
Igen,tudom elírtam, nem fajtiszta hanem fajtatiszta. Jogos.
Igen,ez a beltenyészeti kérdés jó érv,ebbe bele sem gondoltam. Köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!