Kan rotit hány éves korban lehet először pároztatni vinni?
Minimum 2 éves kortól és rögtön azután, hogy a szűrések eredményei kedvezőek lettek, van néhány jó munkavizsgája, jó pár kiállítási eredménye, tenyészszemléje és a tenyésztőtök is beleegyezett. És természetesen neked is meg van a megfelelő tudásod a fedeztetéshez, vemhességhez, elléshez.
Ne szaporíts!
Ha megvannak a tenyésztéshez szükséges papírok gondolom őket 18 hónapos kortól lehet fedeztetni!
De nézd meg MEOE honlapját. A kistestűeket lehet 4 hónapos kortól de a Rotit nem tudom biztosan
itt nem az engedelmességi vizsga fontos kérdező meg nem is a kutyaiskola! Nem hogy a kutyának kellenek szűrések idegrendszerre és egézségügyileg is!!
Az hogy te most mint magánszemély elviszed fedezésre a kutyád attól még szaporító maradsz és ez nagyon veszélyes!
Az meg hogy vannak ilyen begyöpösödött emberek hogy jaj de szép a kutyád,megdugná az én szukám? ezekkel ne törődj röhögd ki,pillanatnyi? elmezavaruk van csak..Engem is betámadt sok ilyen ember de mikor visszaszóltam hogy köszönöm nem lépek be a maguk fajta szaporítók csoportjába én voltam a flegma..
De a cél szentesítí az eszközt..
A szülők szűrése nem egyenlő a saját kutya szúrési eredményével.
Amikor valaki azzal jön, tetszik a kutyád, hozzuk össze a szukámmal, az nem tenyésztés, csak jó kis dugási lehetőség a kannak. Vannak vonalak. Vannak bizonyos jellemző tulajdonságok a vérvonalakban. Amikor valaki "tenyészt", ezeket is figyelembe veszi. És még sok mindent.
Gratulálok kérdező, látom a válaszokból ennyi jött le neked. Attól, hogy még lesz egy alap engedelmes vizsgája a kutyádnak és néhány hozzá nem értő, ostoba ember azt mondja, hogy szép a kutyád, te még szaporító leszel. Miért akarod tönkre tenni ezt a fajtát? Ennyire utálod? Miért vagy ennyire felelőtlen a saját kutyáddal? És miért akarod tönkre tenni 6-8 kölyök életét? Keverék, tk nélküli kölykökkel van tele az összes menhely és gyepi. Ilyen kutyák százai élnek az utcán vagy megkötve. Te miért akarod ezt még 8 kölyöknek? Ha a kutyádnak van tk-e, menj el vele kiállításokra, kezdj el vele komolyan ÖV-ni, szűresd őt, menj el vele egy tenyészszemlére, szerezd meg a kellő papírokat és ha a kutyád elég jó lesz arra, hogy a fajtát nemesítse, akkor lehet arról beszélni, hogy egy hasonlóan jó szukát keress neki.
Arra egyébként nem gondoltál, hogy azzal, hogy engeded fedezni őt, teljesen fel fog borulni a falka sorrendje? Csak az alfa kiváltsága a párzás. Sajnos gyakori, hogy egyes kanok már az első fedezés után megváltoznak, dominánsabbak lesznek és ezzel együtt van, hogy agresszívabbak is a gazda felé, hisz már a sorrend megváltozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!