Ha nyersen adok csirkefarhátat a kutyáknak, akkor meg kell várnom míg szoba hőmérsékletű lesz (hűtőből kivettre gondoltam)?
Köszi!
Akkor a Tesco-ban szétnézek, hogy milyen olajok milyen áron vannak...meg ezek a mirelit zöldségkeverékek...
Oksa :)
Bár a mirelit zöldség szerintem felesleges :) Én azt nem fagyasztom, simán hűtőben tartom, jó sokat bír :)
na így én is többet megtudtam :D
kipróbáljuk majd ezt az etetést egy kicsit én is utána számoltam a dolgoknak a körülbelüli árra..
hát az Acana a 2 kutyának 4 kg kell havonta (kimérve veszem kg-ját 1300 ft-ért) 5200 ft a 2 kutya egy hónapba, a Barf étrendet nézve kb 2500 ft körüli lesz a havi kiadás :)
csirkefarhátat,nyesedéket, répát,almát,rizst fognak kapni, a répát kezdetben szerintem főzni fogom ,mert nyersen nem eszik meg ,bár lehet,hogy reszelve igen ,mindegy majd kipróbálom :)
olíva olaj van itthon,tojást heti 1x 1-1-et kapnak..
azt olvastam,hogy a tojás héja összetörve kálcium forrás
ezt érdemes adni vagy inkább nem??
minden nap kell húst is adni???
mert arra gondoltam,hogy a hét egy vagy 2 napján,kapnának túrót,joghurtot,rizst és akkor húst nem..
ilyen tejtermékeket egy héten hányszor kéne adni??
Nem muszáj minden nap mindent adni!!!
Olvasd el a linkelt cikkeket, abban leírják, hogy egy heti adagot érdemes összeállítani és elosztani napokra
Ahogy mi csináljuk a zöldséges témát:
Most itt az ősz lecsó paprika sok zöldségesnél 90Ft/kg körül van meg a nem túl szép egyéb finomságokat is dobják már az ember után.
Szóval pár kg paprika, paradicsom, cukkini, majd hozzá a sütőtök, ha látunk olcsón almát, banánt, petrezselymet akkor az is jöhet. Úgy összességében olyan 15-20kg körüli zöldség-gyümölcsöt átmosunk összedarabolunk majd leturmixoljuk -nyilván kisebb adagokban- az egészet összekeverem, hogy minden benne legyen. Nyersen, mindenféle főzés nélkül 1csomag szalicilt bele (persze jobb lenne ha nem kéne, de magától nem fog sajnos elállni) majd ezt jól átkeverem és kis visszazárható zacskókba szétporciózom, száraz, hűvös helyen tárolom.
Ezek után kb egy évig nem kell bajlódnom a zöldséggel-gyümölccsel és olcsón megúsztam (közepes-nagytestű kutya).
Hehe lebuktál :D
Nem olvastad el a cikket :)
A kutya.hu oldalon erről is írnak :)
Én amúgy úgy fogom csinálni (ha végre lesz olcsón hús, ma is a falat kapartam, voltam piacon is, hentesnél is, tescoban is, nem találtam semmit, már azon voltam, hogy veszek neki megint pulyka apróhúst 900Ft-ért, de még az sem volt, csirke és pulykamellet meg azért nem fogok venni ...) Na mindegy.
Szóval nálam úgy lesz, hogy pl. reggelire megkapja a csontos husit, vacsorára a húst, zöldséget/gyümölcsöt, kettő között fog kapni (ezt már most is adom neki 1 dl kecsketejet 1 dl vízzel higítva), tudok venni nagyon olcsón irót (50Ft/liter), ebből rakok még a kajájához 1-2 kanállal, ehhez megy az olaj ill. vettem ma teafiltereket (csipkebogyó, kamilla, csalán, citromfű), ezekből készítek egy mixet és 1-1 mokkáskanálnyit rakok a kajájára. Tojást (főzve), héját összetörve, heti 1-2-t fog kapni. Na meg ugye belsőséget heti 1x-2x a hús helyett. Ja és a husis-zöldséges kombóra fogok még rakni almaecetet mézzel (nagyon jó immunrendszer erősítő és nem utolsó sorban nagyon jó ízt ad pl. a zöldségnek, a kutyusom a zöldséget eszi ki így először :D)
De tényleg olvass utána a dolgoknak! A netboardos fórumon megtalálod azt is, hogy a husikat mennyi ideig kell fagyasztani, mielőtt nyersen odaadnád nekik.
Apropó érdekel vkit vadnyesedék kb. 130Ft/kg áron? Úgy terveznénk, hogy vaddisznót nem kérnénk bele, csak őzet és szarvast (esetleg muflont), így elég forrázni a husikat. Már szervezkedünk a szállítás kapcsán, szeptember végétől folyamatosan lesz hús. Ez az öreglaki vadfeldolgozó üzemből lesz, én székesfehérvári vagyok ill. Érdről vannak még egy páran, akik szintén beneveznek, így eloszlik az üzemanyag ktg is. Úgy terveztük, hogy havi adagokat vennénk.
de elolvastam csak tegnap meg már ma is annyi honlapon jártam és annyit olvastam ,amennyit már rég egyszerre,de most elolvastam még egyszer és kiírtam minden fontos infót :D már csináltam egy olyan táblázatot hétfőtől-vasárnapig mit kapnának , a honlapok és minden utána járás után írtam össze mindent!! kapor az annyi van nálunk mint az isten nyila ,petrezselyem is van bőven..bazsalikomról viszont nem olvastam (vagy csak átsiklottam felette),szerintetek azt is betehetném a menübe??
a teafilteres jó megoldás majd ilyen fűszer keveréket én is így fogok csinálni :)
ezek a teafilterek milyen árban vannak??
mindent megtudnék venni,de a szín húst azt nem :/
1100 ft/kg csirke mell meg a comb is..
bazsalikom nekünk élőnövénybe vagyis totál friss :)
ha olyan kaja van csak letépkedjük a leveleket róla :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!