Ha nyersen adok csirkefarhátat a kutyáknak, akkor meg kell várnom míg szoba hőmérsékletű lesz (hűtőből kivettre gondoltam)?
a csirke nyersen veszélyes??
azt nem tudtam,múltkor megfőztem nekik,de olvastam,hogy jobb ha nyersen kapják ,mert sok vitamin nyersen megvan benne,de a főzés alkalmával kimennek belőle..
Hogyha megmosod mielőtt odaadnád nem lesz tőle baja.
nekem 3 kutyám van és évek óta kapják nyersen.
Ha fagyasztod előtte, v tudod, hogy friss, akkor nyugodtan mehet nyersen! Sertést és főleg vadat nem szabad adni nyersen.
És igen, ne legyen olyan hideg,ha tálalod!
Neked írtunk egy másik kérdésnél a BARf étrend kapcsán, ugye?
Én azt ajánlom, mielőtt belekezdenél a nyers etetésbe, olvass nagyon-nagyon sokat róla, mert nem ilyen egyszerű, hogy odaadjuk neki a farhátat és kész.
Elöljáróban:
BARF étrend (klasszikus modell, aztán ezen lehet változtatni attól függően, hogy hogy alakul a kutya szőrzete, szélklete stb.):
30% hús, 40% húsos csont, 30% zöldség-gyümölcs.
Csirkét adhatsz neki nyersen, de kizárólag úgy, hogy előtte legalább 3-4 napig fagyasztottad (minden húsnak megvan a fagyasztási ideje BARF étrendnél). Igazából oldalakon keresztül írnak erről, nem tudnék neked minden infót leírni.
Ezeket olvasd el és még keress rá google-ban is, mert nem olyan egyszerű ez, ahogy elképzeli az ember :) Sok olvasás, utánajárás kell, pontosan összeállított étrend, de megéri :)
szerintem igen én vagyok :)
többnyire csirkefarhátas kérdéseket tettem fel :D
amúgy nem hiszem hogy a BARF módszerrel etetnék hosszú távon ,mert már olvastam utána és eléggé ki kell mérni miből mennyi kell..meg hát a hús sem olcsó,jó a csirkefarhát elég jó árban van..
úgy gondoltam,hogy 1 hónapba 2 hétig kapnának csirkefarhátat, belsőséget esetleg, gyümit és zöldséget,rizst,főtt tojást pár naponta a maradék két hétben meg minőségi tápot..
nem tudom,hogy úgy hogy jönnék ki,csak olcsóbbra szeretnék,mert a minőségi tápot két kutyának hiába kistestűek nem tudjuk úgy biztosítani és gondoltam,ha főzök is meg táppal is etettek akkor hátha olcsóbbra jövök ki..
a múltkor 2 kg csirkefarhátat vettem 360 ft-ért elég húsos volt,a feje és a nyaka is rajta volt 2 hétig elég volt a kutyáknak,mellette főztem hozzá rizst és répát.. meg kaptak minden nap egy kis almát is :)
a linkeket elolvasom köszi :)
Szívesen :)
Egyébként lehet találni olcsó húsforrásokat :)
Mi most egy páran (egy másik fórumról) épp azon vagyunk, hogy vadat keresünk. Van egy vadfeldolgozó üzem, ahol vadhús nyesedéket (ami ugye a BARF hús részének megfelelő) lehet venni 130Ft/kg áron :)
Csak a fuvart kell megoldanunk és megszervezni :)
Kacsa farhátat vettem a héten vágóhídon, 200Ft volt kilója, olyan finom illata van nyersen, hogy megkívántam :D Most épp a fagyasztóban van, a fagyasztási idejét tölti :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!