Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha nyersen adok csirkefarhátat...

Ha nyersen adok csirkefarhátat a kutyáknak, akkor meg kell várnom míg szoba hőmérsékletű lesz (hűtőből kivettre gondoltam)?

Figyelt kérdés
2012. aug. 31. 17:27
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

amúgy egy nagyon jó menü a kutyák részére és egészséges is!!

sőt ha ezzel ettem volna az egyik kutyámat régóta lehet nem is lett volna allergiás :( vmi virág porra allergiás..

csak sok meló van benne, mindent beszerezni,összeállítani..

nem tudom olcsóbb lenne e két kistestű kutyát e szerint etetni,de lehet,hogy igen,csak a színhús drága az a baj..

kb 4kg farhát kéne egy hónapa az olyan 600 ft körül lenne

rizs abból 1 kg 200 vmennyi ft

zöldségek -gyümölcsök (ezek sem olcsóak mostanság) szerintem havonta 600-700 az is lenne,lehet kevesebb v több azt nem tudom..

fűszerek azok jó árba vannak..

joghurt,túró is beszerezhető összesen ez is 300 ft

viszont a színhús a drága..

szóval a BARF étrendhez mindent meglehetne oldani csak a színhúst nem hiszem,mert mivel rosszul állunk..ebből az egyből nem hiszem hogy tudnánk a megfelelő mennyiséget biztosítani..

belsőség az mennyibe kerül kg-ja ??

hentesnél lehet kapni??

2012. aug. 31. 19:39
 12/35 A kérdező kommentje:

Alexandra!!

Neked havonta mennyibe kerül a kutyád etetése BARF étrend szerint??

tudom,hogy bull masztiffod van :)

2012. aug. 31. 19:42
 13/35 anonim ***** válasza:

A nyesedék tökéletes "színhús"-nak!! :)

Mi még nem tudtunk teljesen átállni BARF-ra, mert amiket hentesnél találok jó minőségű husikat, azoknak ilyen 900Ft kg-ja, ez viszont sok lenne. Vettem már neki belőle, de nem tudtam minden nap ebből etetni :S Viszont, ha összejön a vadhús, a 130Ft-os áron, az nagyon jó lesz.

Én azt számolgattam, hogy Brit Care-t nézve (ugye én most ezzel etetek) napi 400Ft-ban van a tápja.

Ugye felnőtt kutyánál a testtömegük 2%-a kiinduló alapnak a BARF-nál. 42 kg most a kutyám, de én 2,5%-kal számolgatok, mert még fejlődésben van.

Kerekítés végett legyen mondjuk 1 kg a napi kajája. Ennek 30%-a hús, a 130Ft/kg áron nézve 40Ft, csontos hús legyen mondjuk kacsa farhát, amit 200FT/kg áron vettem, ebből 40% mondjuk 80Ft, zöldség/gyümölcs legyen mondjuk átlag áron nézve 300Ft (nyugodtan lehet venni puhább almát v bármit, amit már nem raknak ki, úgy még olcsóbb), ebből 30% 90Ft, tehát eddig 210Ft/nap, a belsőségek vmivel drágábbak, én olyan 600Ft körül láttam, de ha felkutatja az ember, biztos olcsóbb. Emellé amúgy kellenek olajok, egyéb kiegészítők, ez legyen mondjuk 100Ft/nap - bár ennyi biztos, hogy nem lesz, mivel nagyon kevés kell belőle.

Az akkor is 310Ft/nap.

Én egyébként úgy csináltam, hogy megvettem neki még jó drágán 5 kg pulyka nyesedéket, ezeket amikor hazahoztam, hétvégén kiporcióztam, bezacskóztam és úgy fagyasztottam le, este csak ki kellett venni 1-1 adagot, hogy felengedjen következő napra..

2012. aug. 31. 20:05
 14/35 Szilvi & Argos ***** válasza:
Olajok és egyéb kiegészítők mennyire fontosak?
2012. aug. 31. 20:18
 15/35 anonim ***** válasza:

Olajokból lehet nyerni pl. omega3-6 zsírsavakat, ilyesmiket :) Szerintem fontos, mert ha megnézel egy jó minőségű tápot, azokban is van :)

Ha egyszerre megveszi őket az ember, elég húzós lehet az áruk, főleg, ha 3-4 fajta olajat megvesz egyszerre (pl. olívaolaj, kókuszolaj (ezt mondjuk láttam már 1000Ft-ért is), lazacolaj ilyesmik, de minimális kell belőle.

Gyógynövényeket pedig meg lehet venni teafilter formájában is (pl. csalán, kamilla, ilyesmik legyenek benne), ebből sem kell sok egy nap :)

2012. aug. 31. 20:21
 16/35 Szilvi & Argos ***** válasza:
Jesszus...ezekkel azért már sokkal drágább a dolog...ugye most csontos hússal, kis belsőséggel, répával-rizzsel 6000-ből úsztam meg az augusztust...azért a többi kiegészítővel simán plusz 2-3000 lenne
2012. aug. 31. 20:28
 17/35 anonim ***** válasza:
Nem lenne annyi az olajjal :) Tényleg nagyon kevés kell belőle, max. 1 teáskanálnyi mennyiség Argos esetében/nap!
2012. aug. 31. 20:30
 18/35 anonim ***** válasza:
Ja és csak egy olajból kell ennyi naponta, ezeket váltogatva érdemes adni :)
2012. aug. 31. 20:31
 19/35 Szilvi & Argos ***** válasza:

Ja, az már más :) Hát ha lesz rá lehetőség, kap majd...sima étolaj mennyire jó? Még zsírt szokott kapni néha-néha...

Ha a testtömeg 2 %-át veszem alapul, akkor Argos-na 60 dkg kaja kéne mindennel együtt...hát ennél sokkal többet eszik :D és nem látszik rajta...neki inkább 50%-kal több kell, tehát mondjuk 3%, ami 90 Dkg :)

2012. aug. 31. 20:57
 20/35 anonim ***** válasza:

Hát igen :D Arginak ennyi mozgásra kell is :D

Étolaj szerintem nem az igazi, viszont oliva olajat már egész elfogadható áron lehet kapni, kókuszolajat is láttam egy webshopban 1000Ft körüli áron :)

Szerintem a zsír max. a téli hónapokra kell neki. Ha olyan farhátat veszel mondjuk, ami zsíros, akkor lehet még akkor sem kell :)

2012. aug. 31. 21:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!