Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » S. O. S Most mit csináljak?

S. O. S Most mit csináljak?

Figyelt kérdés

Vemhes a kutyusunk a nagyszüleim nem fizetik az ivartalanitatását. Nem tudjuk mikor lesznek kiskutyák, úgy vettük magunkhoz hogy nem tudtuk róla. Azt mondták nekem: (mert megkérdeztem mi lesz a kiskutyákkal?) Majd papa elrakja őket. Mondom remek....nagyon sajnálom már őket. Szerintetek mit csináljak? Ha megkeresném valahogy a gazdikat a születendő kicsiknek az szerintetek jó megoldás?

Vagy mit csináljak? Mama azt mondta hogy nem fogjuk tudni elengedi őket és akkor mi lesz itt "kutyafarm"? Segítsetek kérlek nagyon össze zavarodtam és szeretnék segíteni a kis apróságokon és a mama lelkét is meg szeretném óvni.

2012. aug. 30. 20:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Még lehet ivartalanítattni a vemhesség 40.napjáig. Érdemes lenne, még valahogy összegyűjteni a pénzt rá. Drága a kiskutyák eltartása. Kutyánként 2 oltás+ féregtelenítés + 3500Ft a chip. Ez olyan 9-10ezerre jön ki kiskutyánként. Ha már kettőnél több van az már drágább mint ha ivartalanítást fizetnétek ki. Chip nélkül pedig tilos kiskutyát eladni, ajándékozni. A költségeidet pedig nem téríti meg senki, mivel keverék kutyákért nem illik pénzt kérni. Gondold végig.
2012. aug. 30. 20:19
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi!!

Tudom én már vittem volna de ez nem az én döntésem. Én már ezt elmondtam, de nem érdekli őket.

2012. aug. 30. 20:23
 3/12 anonim ***** válasza:
Próbáld elajándékozni őket.
2012. aug. 30. 20:32
 4/12 anonim ***** válasza:
Mindenképp próbáljátok meg ivartalanítani míg nem késő! Ahogy az első válaszoló is írta, drága a kiskutyák eltartása és ha születik vagy 8 kölyök és abból 5nek nem jut gazdi, azokkal mi lesz? A menhelyek így is tele vannak.
2012. aug. 30. 20:51
 5/12 A kérdező kommentje:
köszi!! De szerintem nem értitek. Vagy találok valami ki utat vagy megellik ugyan a kutyus de nagyapám elveszi alóluk a kölyköket. Az ivartalanitatást meg nem akarják fizetni azt mondják fontosabb dolgokra is lehet fordítani azt a pènzt amit "rápazarolnak" egy olyan kutyàra akit nem is akartak.
2012. aug. 30. 21:01
 6/12 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Próbálj beszélni velük, mert a szuka akár bele is halhat az ellésbe + lehet hogy rosszul tudom, de szeptember elsejétől kötelező chippel ellátni minden kutyát, már ha a nagyszüleit nem akarnak büntetést fizetni. A szüleid nem segítenek? Hosszútávon a legjobb megoldás lenne az ivartalanítás, mert akkor később sem fognak "becsúszni" kölykök.
2012. aug. 30. 21:28
 7/12 anonim ***** válasza:
Amikor megszületnek, semmiképp sem vegyétek el az anyjuktól, mert már a terhesség alatt elkezdi termelni a tejet, és az nem jó, ha csak úgy bennemarad. Szóval szerintem próbálj meg gazdit keresni nekik már most. Sok sikert! :)
2012. aug. 30. 21:50
 8/12 anonim ***** válasza:

hány éves vagy? mióta vemhes a kutyád?

vállalj el egy diákmunkát,most már úgy is van mert vége a nyárnak,iskola után szórólapozás bármi 1 másfél hét alatt meg tudod keresni az ivartalanítás árát. Ha igazán szereted a kutyád tedd meg érte,bele is halhat a szülésbe,bármi komplikáció felléphet. Nem beszélve a kicsik 8 hetes korukig való nevelése sokkal de sokkal drágább mint egy ivartalanítás,ezért gondolom hogy a nagyszüleid valószínű hogy megölik őket,csak nem akarják neked még elmondani.

2012. aug. 30. 21:51
 9/12 anonim ***** válasza:

Az öregeknek nem érték a kutya, szerintem az se érdekli őket, ha belepusztul a kicsik ellésébe. A kicsik szintén nem érdeklik az öregeket, nagypapi agyon fogja őket csapni miután megszületnek. Az ilyen embereket nem érdekli a chip, meg oltások, meg ivartalanítás, kölykök rendes ellátása! Sőt! Ha meghallanák mibe fájnának nekik ezek a dolgok, még inkább szabadulni akarnának a kicsiktől, de még az anyjuktól is!

Kérdező!

Menj el az állatorvoshoz, beszélj vele, mondd el a tényállást, és kérj részletfizetési lehetőséget az ivartalanításra. Fogd a kutyát és vidd el ivartalanítani, ha a doki beleegyezik a részletfizetésbe. A műtét után mondd a mamáéknak (csak utána), hogy mennyivel tartozol az állatdokinak. Nagyon nem fognak örülni, de az idős emberek (legtöbbje) nagyon kényesek arra, hogy ne tartozzanak, ne szólják meg őket, így valószínű rendezni fogják az orvosnál a számlát!

2012. aug. 31. 00:02
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Fogalmam sincs mióta vemhes. A szüleim nem segítenek (pedig apa akarta a kutyát), a szuka most 4-5 éves.

Minden oltást megkapnak a kutyáink már van is chip 1-ben.

Diák munkára nem engednek és nem is tudnánk úgy lebonyolítani a dolgot hogy a nagyszüleim ne tudjanak róla mert mamám ismerőse az állat orvosunk és más hova nem hajlandó elvinni.

Igen tudom hogy úgy értik hogy megöli őket nagyapám...Mama meghagyná őket csak azon a véleményen van hogy utána megszeretjük őket és nem lesz szívünk elajándékozni őket. Pedig biztos lenne olyan ismerősünk akinek adhatnánk egy kiskutyát így kapásból 3-at tudok mondani. Tudom hogy nem jó elvenni alóla a kicsiket mert teje van, de még nincs neki. Fogalmam sincs hogy hol járhat a vemhesség elején vagy a végén.

2012. aug. 31. 08:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!