Mi a kedvenc magyar kutyafajtád?
Kedvenc? Komondor, magyar agár, puli, mudi.
Ebből az első kettőt tartom. A komondor tényleg a kutyák királya. Méltóságteljes, gyönyörű, de mégis ott van benne az elsöprő erő, ami előtt nem sok minden tud megállni. A Lánchídon sokkal jobban mutatna a komondor, mint az oroszlánok. Valaki csinált is ilyen fake-t, hát azt hiszem a túristáknak is jobban tetszene. Oroszlán szobrok minden nagyvárosban vannak szerte a világon.
Az agár pedig a ruganyosság és a gyorsaság mintaképe. Akik nem ismerik, azt hiszik hogy a magyar agár egy törékeny kutya. Hát ez egyáltalán nincs így. Tapasztalat, hogy a vele egyméretű vagy kissé nagyobb kutyákat is simán földre viszi ha akarja, a gyorsasága pedig fantasztikus. Szeleburdi, de nem hiperaktív.
Nekem a mudi, van is nekünk kettő (törzskönyvesek). Nekem a legideálisabb fajta, mindig tartok szerintem :)
Mudirajongók, a Mudi Fajtamentő Egyesület naptárfotó pályázatára 31.-ig még lehet jó minőségű képet küldeni, aztán meg szavazni a legjobbakra! A naptár megvásárlásával a fajtamentést támogatjátok, nekem itt lóg az idei a falon, nagyon tetszetős, és jó minőségű is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!