Vélemények a Sophie's Pearl Kennelről?
Teljesen igazatok van. Aki nem akarja dolgoztatni a kutyáját jobb,ha show kutyát választ. Azonban az nem igaz,hogy a jellemük nem különbözik. A show kutyáknál- mivel nem történt ez irányú szelekció-nagy problémát okoz a kutyák behívása, gyakran dominánsak és hangosak(mivel nem kell falkában élniük és dolgozniuk ennek kiküszöbölése se volt szempont) és gyakran mindenen átmásznak és szöknek.
Ezzel szemben a munkakutyák könnyen behívhatóak, nem hangosak, nem szöknek,mivel sok problémás kutyával nem lehet együtt dolgozni! Verekedős kutyával meg egyáltalán nem!
Sajnos én még nem találkoztam olyan show kutya tenyésztővel,aki arra törekedne,hogy ezeket kiküszöbölje és valódi családi kutyát hozzon létre.
A fent említett kennelben sem tenyésztenek dp-s kutyát.
És hát minden alomban lehet félénktől kezdve a domináns kölyökig és lesz is. Kérdés, hogy ki-mit választ magának. Akitekinél nem tudom pontosan mennyi, de 10 fölötti létszámban élnek együtt a kutyák, probléma nélkül...
Én úgy tudom,hogy a legtöbb kutyája ivartalanított, úgy könnyű probléma nélkül élni. Persze erre lehet mondani,hogy ivartalanítani kell minden kutyát.De ez szánhúzásra használt kutyáknál ronthatja a teljesítményt ill. 4-5 éves kor előtt nem derül ki melyiket érdemes tenyészteni, tehát ez nem megoldás.
Amúgy én most már általánosságba beszélek,hiszen a korábbi hozzászólások már azok voltak. Nem konkrétan erről a kennelről.Én se gondoltam,hogy diszpláziás kutyája lenne. De annak az oka,hogy a diszplázia előfordul huskyban a show tenyésztésben keresendő.
Kedves kérdező,ha hobbyra akarsz kutyát nyugodtan vegyél tőle.
Föladom...
Ezt a videót azonban érdemes megnézni:
http://www.youtube.com/watch?v=_9_cfwDT0nM
Ő 1000km-es versenyeken indul. Ez nem csak nevelés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!