Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vélemények a Sophie's Pearl...

Vélemények a Sophie's Pearl Kennelről?

Figyelt kérdés
Huskyt szeretnék jó helyről. Érdekelne a ti véleményetek is.

2012. aug. 27. 15:54
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
95%
Hát ha megnézed az eredményeiket akkor eléggé szembetűnő,hogy nem rossz kutyái vannak..:)
2012. aug. 27. 17:27
 12/33 anonim ***** válasza:
67%

Igen, nagyon jó minőségi kutyái vannak, egészségesek, mindegyiknek megvannak a kötelező szűréseik, nyilván csak tk-s, chipes, oltott, féregtelenített kölyköket ad el, garanciával, szerződéssel :) Hobbi célra olcsóbban kapsz tőle kutyát, ebben az esetben ivartalaníttatnod kell és ha bemutatod az igazolást, akkor adja oda a kutya eredeti törzskönyvét, addig a másolat lesz nálad. Idő közben, ha tenyész vonalra szeretnéd még is a kutyust, az is lehetséges, csak akkor egy kicsit magasabb az ár, kifizeted a különbözetet és biztos vagyok benne, hogy itt is mindenben segít :)

Tényleg jók a kiállítási eredményei is, valamint nagyon szereti őket. Mindegyik kutyája a házban alszik, pedig van egy pár :)

Számomra ilyen egy igazi tenyésztő és csak azt tudom mondani, amit akumi, ha huskyra vagy whippetre vágynék, biztos csak tőle vennék :)

2012. aug. 27. 17:37
 13/33 anonim ***** válasza:
91%

Aki lelkiismeretes ember, és nem hülye, az általában nem gyárt selejtet :) De a száraz tényeket meg tudod nézni a neten is, hogy mennyire eredményesek, meg hasonlók.

Szerintem beszélj vele, ismerkedjetek meg, nézd meg a kutyáit, aztán maximum megmondod, hogy köszönöm, nem kell, de kétlem, hogy erre a következtetésre jutnál :)

2012. aug. 27. 18:15
 14/33 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm a válaszokat :)
2012. aug. 27. 18:39
 15/33 anonim ***** válasza:
54%
Ha nem akarod szánhúzásra használni a kutyát akkor jó lesz.Különben felejtsd el.
2012. aug. 27. 18:43
 16/33 A kérdező kommentje:
Kifejtenéd ezt bővebben?:)
2012. aug. 27. 18:49
 17/33 anonim ***** válasza:
68%
Egyik legfontosabb oka,hogy egyetlen egy kutyája se ért el eredményt fogatban. Sok kommentjében volt büszke rá,hogy soha nem futottak még a kutyái 6 km-t sem. A szánhúzó tulajdonságokra ugyanúgy szelektálni kell mint a küllemre. Ha ne szelektálnak rá néhány generáció alatt teljesen elvesznek.Ez amúgy az összes show kennelre igaz.Kérdezd meg a border collie-sokat van-e különbség a show és a munka vonal között. Az az érdekes,hogy ott mindenki elismeri a különbséget, szánhúzó kutyáknál ez örök vitatéma. Pedig egyszerű, ez a tenyésztés. Ha valamire nem szelektálunk az elvész.
2012. aug. 27. 19:21
 18/33 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi :)
2012. aug. 27. 19:42
 19/33 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem ez tök egyértelmű amúgy, aki szánhúzásra akar kutyát, az munkavonalból válasszon. Akinek a fajta szépsége és jelleme tetszik, nem akar vele sportolni, az show vonalról. A munkavonalas tenyésztő sem lesz rossz tenyésztő, mert szépségre nem világgyőztes a kutyája és a show vonalas sem lesz rossz tenyésztő azért, mert munkában nem állná meg a helyét a kutyája.
2012. aug. 27. 20:39
 20/33 anonim ***** válasza:

Egyetértek Alexandrával,főleg ,hogy a huskyknál a munka és a show vonal szétválasztása nem ment a kutyák egészségének a kárára,lásd nj-k.

A legtöbb fajtánál egyébként nem ment,mondjuk juhászkutyát nem is értem minek akar valaki show vonalból,nekem bc vagy németjuhász kéne,akkor azért,ami ízig vérig juhászkutyává teszi őket,a munkamánia,gyorsaság,pörgés,tanulási vágy stb .

A show vonalú bc olyan ,mintha lenne egy autód,ami szép,de nincsenek kerekei.Pedig az a lényeg.

A husky alapvető jelleme nem változott a show kutyák esetében.Független,önálló,intelligens fajta maradt,amiért szeretjük ,csak nem igényel napi 15 km szánozást. Remélem értitek miylen különbségre szerettem volna rávilágítani.

2012. aug. 27. 20:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!