Milyen kutyát vegyek (bőv. )?

Jack russel terrier az nagyon aktív, meg minden.
A vízi kutyáknak a vérükben van, de amúgy bármilyen kutya tud úszni, és szeret, ha megtanítod hogy szeresse. Mert eleinte általában félnek a víztől, mert új dolog, nem ismerik. Én a kis felfújható medencébe (leér a kutya lába) erőszakkal beraktam a kutyámat (boxer kölyök) és ott tartottam. Aztán engedtem hogy kimásszon. Ugyanazon a napon megint beraktam, ott tartottam, bevízeztem (nagy kánikula volt, jól esett neki), aztán elengedtem, és nem ugrott ki a medencéből hanem körbe-körbe mászkált és berakta a fejét a víz alá, aztán kivette. Nagyon élvezte. Aztán egyre jobban megszerette a vízet és már ne félt, máér magától is beugrott.:)

Én inkább lebeszélnélek a beagle-ről. Nem tudom, a 10. válaszoló hogy gondolta, de ennek a fajtának rettenetesen hullik a szőre. Az enyémé is mindenhol ott van, és jó kis szúrós a vége, mindenbe beleakad, a porszívó sem szedi ki...
Plusz ahhoz, hogy "jó lenne ha hallgatna rám", annyit tudok hozzáfűzni, hogy az egyik legmakacsabb fajta. Imádom az enyémet, de a többi kutyámmal ellentétben ő nem túl együttműködő. Szóval iszonyat nehéz rávenni, hogy hallgasson bárkire is. Mindig a saját feje után megy. És tényleg nagyon okos, az enyém is percek alatt tanulja meg a trükköket, de néha már túl okosak, és bizony a gazdi ellen használják ezt fel :)
Spánielhez mit szólsz? Esetleg valamilyen bishon? Vagy egy nagy kutya kis testben, egy törpeschnauzer?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!