Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát vegyek?

Milyen kutyát vegyek?

Figyelt kérdés
Szóval általában fél 7-kor megyek suliba és kb. 14:00-ra érek haza.tömblakásban lakunk és szobakutya kéne.ami könnyen tanítható.Mielőtt suliba megyek leviszem sétálni.Volt már kutyánk csak ő nem szoba kutya volt és nem bírtunk vele.
2012. aug. 8. 13:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

uszkár,toy vagy törpe.

De neki is kell nevelés nem is kevés,de nagyon könnyen tanul.

2012. aug. 8. 13:22
 2/12 anonim ***** válasza:
Mi volt a gond a kutyussal?
2012. aug. 8. 13:30
 3/12 A kérdező kommentje:
Hát ugye elmentünk egy örökbefogadási napra,mert onnan szerettem volna kutyát.Még nem nagyon volt tapasztalatom,mert ugye első kutyus lett volna.Akit én kinéztem magamnak nem tömblakásba való volt.Megkérdeztük,hogy milyen kutyust ajánlanak és mondták,hogy mopsz,beagle és yorkshire.Én pont aznap láttam a neten eladó beagle kutyusokat.Elmentünk és hoztunk egyet csak azzal nem számoltunk,hogy a drágának akkora mozgás igénye volt,hogy még a falat is lekaparta...Meg természetesen a legjobb ruháimat is..A fürdőt is teljesen tönkretette...De persze ez mind az én hibám volt,mert nem foglalkoztam vele eleget..Ebből tanultam és most már csak kicsi kutyust szeretnék,mert nem szeretném még egyszer átélni,hogy el kell vinnünk...Bár megfordult a fejemben,hogy bennem van a hiba és nem való nekem kutya...De most,hogy anyuék is bele mentek,hogy próbáljuk meg még egyszer..Hát még meglátjuk...Bocsi,picit hosszú lett :)
2012. aug. 8. 13:37
 4/12 anonim ***** válasza:

Értem. Sokszor egyébként nem megfelelő a felvilágosítás sem a menhelyeken.

Én most így első körben azt mondom neked, hogy ne a méret alapján dönts, mert a kistestű kutya nem egyenlő azzal, hogy kicsi a mozgásigénye. Ugyanígy a nagytestű sem egyenlő azzal, hogy nagy a mozgásigénye.

Szóval jól nézz körbe a fajtákat illetően.

Én inkább nyugodtabb, lusta kutyát ajánlanék neked, pl. mopsz, francia bulldog, ilyesmik (persze ha kistestűt akarsz), aztán ha lehet kicsit nagyobb is, akkor pl. angol bulldog.

2012. aug. 8. 13:43
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Hát csak az a baj,hogy anyumnak nem nagyon tetszenek ezek a fajták..Pedig szerintem minden kutyus egyformán aranyos :) Anyunak inkább a fehér színű hosszú szőrű kutyusok tetszenek...Hát nem tudom mi lesz...Apának meg pont a hosszú szőrü nem tetszik,mert nem bírja,hogy hullik a szőre.Nagyobb testű kutyusok is tetszenek..Sőt azok jobban csak nem akarom kínozni egy ilyen pici lakásban...
2012. aug. 8. 13:49
 6/12 anonim ***** válasza:

Ha nem oltári pörgős nagytestű kutyát választasz, aki gyakorlatilag soha nem pihen, nem kínzás neki a lakás. Én egy bullmasztiffot tartok panelban, pedig nem kicsi. Rendesen le kell mozgatni és a maradék részben pedig pihenni fog :)

Van ismerősöm, aki német dogot, vizslát és hasonló nagyobb kutyákat tartanak panelban, a kutyasulis oktatónk pl. német juhászt.

2012. aug. 8. 13:58
 7/12 A kérdező kommentje:
Jajj de jó lenne egy német juhász :) Bár én inkább Golden Retriver-t szeretnék...Köszönöm a segítséget :)
2012. aug. 8. 14:00
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha anyukád fehér, apukád pedig nem hosszú szőrűt, akkor ajánlom a Westiet. xD Fehér és nem hosszú a szőre, de vedlik ő is! Ahhoz képest, hogy azt mondják milyen hiperaktívak, a testvérem Westie Mázli, tiszta lustaság.
2012. aug. 8. 21:53
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi :) Gondoltam én is Westiere,de természetesen ellene is van kifogás...Merthogy nagyon kényes kutyus...Szóval szerintem tényleg interaktív kutyusnál maradunk... -.-"
2012. aug. 9. 07:56
 10/12 anonim ***** válasza:

A szomszéd lépcsőházban egy golden retrievert tartanak panelban :)

Egyébként mondd meg apukádnak, hogy azt azért érdemes tudni a hosszú és rövid szőrű kutyusokról, hogy oké, hogy a rövid szőr sokkal bajlódósabb, beleáll mindenbe, bútoroktól kezdve tényleg mindenbe és nagyon nehéz kiszedni (egyszer 3 órán át porszívóztam a kocsi hátsó ülését, úgy, hogy előtte le volt takarva). A hosszú szőr igaz, hogy többnek tűnik, de sokkal könnyebb összetakarítani, mint a rövid szőrt :)

2012. aug. 9. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!