Mit lehetne tenni, néha könnybe lábad a szemem amikor látom a kutyákat?
Van egy jó barátom, neki van 2 akitája ezeket bent is kint is tartják, velük minden rendben van.A barátomnak van egy elég felelőtlen báttya, ebből adódóan ő hazahozott egy szuka magyar vizslát régebben és egy kan golden retrievert most.
Berakta őket egy 5x5 méteres kennelszerűségben, ahol áll a gaz,mocsok,kutyaszar ellepi a kutyákat,igénytelen az egész!
Megkértem, hogy kezdjen vele valamit, de nem tesz,ételt 3 naponta kapnak kb. akkor is moslékot,szörnyen vékonyak,büdösek, mocskosak a kutyák.Nem fér meg a 2 kutya együtt ezért a retrievert kivette onnan és most egy 1x1 méteres ketrecbe tartja mert az akiták miatt nem lehet az udvaron. A kutya egésznap sír szomorú a feje, ha odamegyek hozzá megsimogatni csahol ülve mert kb. felállni se tud olyan kicsi a hely.
Néha sírni tudnék annyira rossz látni ezt s helyzetet.Mit tudnék tenni a kutyák érdekében?Feljelenteni nem szeretném a barát miatt,kérésemre se tettek semmit, a kutyáktól megvállni nem akar,befogadni se tudom őket, már van 3 kutyám.
Minden nap a 2 szerencsétlenre gondolok és szörnyű érzés:(
Névtelenül nem lehetne jelenteni az állatvédelmiseknek vagy valami más lehetőség?
Szia. Mit sikerült intézni ?
Azt hiszem sokan figyeljük eme kérdést az állatok érdeke miatt..
Írj valamit róluk kérlek. köszönöm előre is.
Csináltunk nekik egy kb. 100nm kennelt amit két felé osztottunk, hogy ne kapjanak össze.
A Retrievernek nem volt menedéke így vittem egy kutyaházat itthonról mert azt nem használja egyik kutyám se.Kitakaritottam a helyüket, megfürdettem,kifésültem őket és vettem nekik bolha nyakörvet is.
Friss vízet adtunk nekik és ételt,illetve megegyeztünk abban, hogy az akitákat zárják be olykor és addig hagy szaladgálhassanak az udvaron,és adjanak nekik sok simogatást és törődést.
Sétát nem igazán várok tőlük mert a kedvenceiket se viszik el, így önként elviszem őket, ha arra járok.
Meglátom meddig fogják ezt betartani, illetve a kutyák etetésével,ápolásával, helyük kitakaritásával meddig fognak foglalkozni.Amint hanyaglást látok, bejelentettem nekik, hogy szó nélkül fogom jelenteni őket... még idejük se legyen a kutyákat eldugni vagy bármi.
Így jónak látom a helyzetet ahogyan megcsináltam nekik a kenneleket,sokkkal jobban érezték magukat a kutyák.A továbbiaknak csak reménykedni tudok,hogy tartják a szavukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!