Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehetne tenni, néha...

Mit lehetne tenni, néha könnybe lábad a szemem amikor látom a kutyákat?

Figyelt kérdés

Van egy jó barátom, neki van 2 akitája ezeket bent is kint is tartják, velük minden rendben van.A barátomnak van egy elég felelőtlen báttya, ebből adódóan ő hazahozott egy szuka magyar vizslát régebben és egy kan golden retrievert most.

Berakta őket egy 5x5 méteres kennelszerűségben, ahol áll a gaz,mocsok,kutyaszar ellepi a kutyákat,igénytelen az egész!

Megkértem, hogy kezdjen vele valamit, de nem tesz,ételt 3 naponta kapnak kb. akkor is moslékot,szörnyen vékonyak,büdösek, mocskosak a kutyák.Nem fér meg a 2 kutya együtt ezért a retrievert kivette onnan és most egy 1x1 méteres ketrecbe tartja mert az akiták miatt nem lehet az udvaron. A kutya egésznap sír szomorú a feje, ha odamegyek hozzá megsimogatni csahol ülve mert kb. felállni se tud olyan kicsi a hely.

Néha sírni tudnék annyira rossz látni ezt s helyzetet.Mit tudnék tenni a kutyák érdekében?Feljelenteni nem szeretném a barát miatt,kérésemre se tettek semmit, a kutyáktól megvállni nem akar,befogadni se tudom őket, már van 3 kutyám.

Minden nap a 2 szerencsétlenre gondolok és szörnyű érzés:(

Névtelenül nem lehetne jelenteni az állatvédelmiseknek vagy valami más lehetőség?

2012. aug. 23. 19:32
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Hidd el próbáltam már beszélni vele, és ezt említettem is fent.De semmi következménye nem lett:(

Ezért fordultam ide segítségért, hogy hova jelentsem, lehetőleg névtelenül, de ha nem nélkülözhető akkor vállalom a nevet természetesen

2012. aug. 23. 19:47
 12/25 anonim ***** válasza:

Te lehetsz ideglenes befogadó ...

Jelezned kell ott akkor.

Bár nem hiszem,hogy a közelében kellene lenniük most aki eddig tartotta. Hacsak nem tudod olyan helyre helyezni őket ,őt ,ahol nem talál rájuk,de NE várj jelentsd be Azonnal.

2012. aug. 23. 19:48
 13/25 anonim ***** válasza:
Ott van fent a telefonszám illetve Rendőrség. Feljelentés állatkínzásért.
2012. aug. 23. 19:49
 14/25 anonim ***** válasza:
Szard le azt a szemetet aki így tartja, de nem akarlak elkeseríteni, volt h én kihívtam az állatvédőrséget és nem vették fel velem a kapcsolatot...
2012. aug. 23. 19:53
 15/25 A kérdező kommentje:

3 kutyám van, nem tudnék már 5 kutyát eltartani, azért egy határt meghúztam magamnak.

Viszont azt sem akarom, hogy szenvedjenek , jobb helyük lesz a menhelyen és bízom benne, hogy nagyon jó gazdik rájuk találnak, mert gyönyörű kutyák lennének, ha nem mocsokban élnének.

2012. aug. 23. 19:53
 16/25 A kérdező kommentje:

19.53 ettől tartok én is, hogy vagy elhúzódna az ügy és már addigra késő lenne, vagy csak figyelmeztetnék és ennyi.

Annyira kár, hogy itthon nem olyan az állatvédelem mint Amerikába

2012. aug. 23. 19:55
 17/25 anonim ***** válasza:

Még adok egy mailcímet, itt GARANTÁLJÁK, h nem tudódik ki a neved:

felelosallattarto@gmail.com

2012. aug. 23. 20:24
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Már attól rosszul lettem, hogy 5x5 méteresbe vannak. Na, de amikor olvastam a goldit az 1 méteresbe...nekem is goldenem van, én a helyedben nemhogy feljelenteném, de még jól meg is verném. Egy kutyát nem lehet így tartani. Szerencsétlenek...Nem értelek. Nekem az első lépésem az lett volna, hogy hívom az állatvédőket! Te itt mégis milyen választ vártál? Egyértelmű, hogy mindenki az állatvédőket tanácsolta volna. Gyerünk kislány, ha tényleg a szíveden viseled a kutyák sorsát, akkor szépen kérlek, holnap az legyen az első dolgod, hogy jelented az esetet! Vagy ha nekem elküldöd privátba az adatokat, hol lakik, mi a neve, stb,akkor szívesen jelentem helyetted az állatkínzást!
2012. aug. 23. 20:55
 19/25 Tyukanyo40 ***** válasza:
Vedd fel a Radikális Állatvédelemmel a kapcsolatot!!! Fent vannak a facen, és garantálom,hogy elhozzák a kutyákat. Egyet azonban ne felejts el! Ha kamu az egész,akkor téged fognak megkeresni, mert ők sem szarják a pénzt és az anyagi lehetőségeik is korlátozottak, vagyis csak akkor írj nekik,ha tényleg igaz a történet. Lehetőleg fényképet is csatolj a levélhez, mert az már elég bizonyíték nekik. Ők megteszik a megfelelő jogi lépéseket, és szépen ráveszik a tulajt arra, hogy lemondjon az állatokról.
2012. aug. 23. 21:44
 20/25 A kérdező kommentje:

Holnap megyek hozzájuk azonnal csinálok képeket majd UTÁNA bejelentem nekik, hogy akkor ott a jelen pillanatban nem változtatnak akkor jelentem őket, és nem érdekelnek a hülye akiták, nekem ne tartsák egy szaros miniatűr kennelbe egyiket se a másik 2 úri kutya miatt.

Vagy rávenni őket, hogy JÓ helyre adják oda a kutyákat, mert már tényleg nem tűröm.

Nem is értem a szomszédok hogy tudják ezt elviselni.

Holnap mindenképp teszek valamit

2012. aug. 23. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!