Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » SOS! Ha a kiskutyám elkapta a...

SOS! Ha a kiskutyám elkapta a parvót mikor jelentkeznek a tünetek? Mire figyeljek oda?

Figyelt kérdés
Hétvégén nem voltam itthon és most tudtam meg hogy a tesóm vasárnap levitte a kiskutyámat aki nyolc hetes!!! Nincs meg még csak két oltása és levitte!!! Nagyon félek, hogy elkapott bármit is. A mehelyen azt mondták ne is vigyem le amig nincs meg az oltásai. Azt mondja tesóm h nem volt lent sokat, meg csak egy helyen a fűben és nem volt ott kutyakaka de én aggódok! Milyen gyorsan mutatkoznak a tünetek? És mire figyeljek oda? Sose volt még kutyám! Lécci irjatok!!
2012. aug. 21. 21:09
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Ne láss a kutyába betegséget bele. Ha nem eleven, nem akar majd enni, hány, hasmenéses, akkor beteg. De addig nincs semmi gond.Amúgy a parvót simán magad is be tudod vinni az udvarodba a cipődön. Kicsi az esélye, de előfordulhat.Élvezd a kiskutyádat, és csak akkor kezdj el aggódni, ha valóban betegség tüneteit mutatja.
2012. aug. 21. 21:35
 12/26 A kérdező kommentje:

Nagyon eleven, játékos. És mindent meg enne amit találna. Persze csak ételt. Tényleg bevihetem cipő talpal is a parvó vírust? Ezt nem tudtam! Ez ellen mit csináljak?

Vagy túl aggódom? Élet erős kiskutyának néz ki, nem beteges, ő volt a legerősebb. A másik szuka kutya almában két kiskutya parvós lett persze amint észre vették elkülönítették őket, de neki nem lett baja!

Túl aggódnám? Vigyem le kutyák közé? Szoktam látni itt a közeli parkban bizonyos időben kutyás csoportot. Biztos oltott kutyáik vannak. Le vigyem hozzájuk? Biztos szeretne játszani mert itthon nagyon játszana.

2012. aug. 21. 21:39
 13/26 A kérdező kommentje:
A testvéreiről nem tudok, hogy parvó vírusosak lettek volna, de úgy tudom nem!
2012. aug. 21. 21:45
 14/26 anonim ***** válasza:
Tartsd egészségesen a kutyádat. Kapjon megfelelő ételt, Legyen lehetősége levegőn lennie, kedve szerint mozogni és az ajánlott oltásokat adasd be időben. Ezzel szinte mindent megtettél ahhoz, hogy egészségesen éljen a kiskutyád és ellenálljon sok betegségnek.
2012. aug. 21. 22:01
 15/26 A kérdező kommentje:

Az orvos szerint egy oltást kell még kapnia ami után teljesen védett lessz majd. De nem tudom az milyen oltás lessz majd. Kölyök junior tápot kap most enni meg anya szokott neki főzni csirke mellet ha van. A konzervet nem eszi meg.

Az a baj h nagyon erősen harap és morog foxi keverék kutya. Tesóm is kutyákhoz akarta le vinni de nem volt lent senki így nem volt sokat a fűben és csak egy helyen állítása szerint nem nyalogatott semmit csak egy kis fűszálat rágcsált meg. Aszt mondta hogy azt akarta játszon a kis kutya mert már nem birt vele.

2012. aug. 21. 22:15
 16/26 A kérdező kommentje:
A tizediken lakunk erkélyre nem mehet ki mivel szüleim szobája tabu neki így friss levegő maximum az ablakból jön be.
2012. aug. 21. 22:16
 17/26 anonim ***** válasza:
A morgást, harapdálást most kell leállítani. Nem baj, ha lakótelepen vagytok. A lényeg, minél többet legyetek a kutyával kint . Mozogjon, szaladgáljon eleget.
2012. aug. 21. 22:34
 18/26 A kérdező kommentje:
Vigyem ki úgy hogy nincs még meg a harmadik oltása? Túl aggódnám? Holnap este ki viszem akkor egy fél órára!
2012. aug. 21. 23:03
 19/26 anonim ***** válasza:
A te döntésed, hogy kiviszed, vagy megvárod az utolsó oltást.
2012. aug. 22. 00:24
 20/26 A kérdező kommentje:
Mennyi a kockázat szerinted?
2012. aug. 22. 00:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!