Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire figyeljek a kutyámmal...

Mire figyeljek a kutyámmal való játék során?

Figyelt kérdés

Tudtok olyan könyvet,weboldalt,interneten megjelenő cikket,amely a kutyával való játékról ír?

Saját tapasztalatoknak is örülök,ha megosztjátok kommentben.

Elsősorban arra vagyok kíváncsi,hogy milyen hibákat nem szabad elkövetni játék során,amely azt közvetítheti a kutya felé,hogy ő a dominánsabb?

Mit lehet a kutyussal játszani?

#kutyajáték #kutyával való játék
2012. aug. 9. 17:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindig hagyod nyerni, az például biztosan nem egészséges. Fontos, hogy néha győzzön, hogy legyen önbizalma és élvezze a játékot, de érezze azt is, hogy te bármikor legyőzheted. Illetve az is fontos, hogy lehetőleg te kezdeményezd és te fejezd be a játékot, lássa, hogy nem ő irányít.

De azért a játék alapvetően egy elég szabad tevékenység, elsősorban az örömszerzésről és az ösztönök fejlesztéséről/kiéléséről szól, úgyhogy ne szaladjon el veled a ló, ne vedd túl tudományosra a figurát ;) Amíg úgy érzed, hogy te játszol a kutyával, és nem ő veled, addig nincs gond.

2012. aug. 9. 17:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Mindig akkor hagyd abba a játékot amikor még nagyban élvezi. Így nem fogja megunni.

Te döntsd el, hovgy mikor játszol vele, és mikor fejezed be.

Ne hagyd előtte a játékokat. Vagy válassz ki olyat amit előtte hagysz, de amivel játszol vele és "értékes", azt mindig rakd el utána.

2012. aug. 9. 17:37
 3/8 anonim ***** válasza:
24%
Valamint ha nem akarsz harapdálós kutyát, akkor ne játssz vele pl "harcolósat", vagy ne rángass előtte egy rongyot, hogy kapja el és marcangolja szét
2012. aug. 9. 17:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Utolsó, a csibészelést is így tanítják és semmi mellékhatása nincs a kutyára... Már ha meg van nevelve...
2012. aug. 9. 17:52
 5/8 anonim ***** válasza:
Hála égnek a kutyáknak azért több eszük van annál, hogy egy rongyot vagy bármi egyéb tárgyat összetévesszenek egy emberrel. Ha nem magát haraptatja a játék során, nem lesz a játéktól harapdálós kutyája :)
2012. aug. 9. 18:06
 6/8 A kérdező kommentje:

Az baj,ha egy rongyot húzogatok előtte és ha megfogja akkor kérem tőle,hogy eressze el és adok neki egy jutalomfalatot?

Vagy ha szájába veszi a labdát és én meg futok utána,majd kérem adja ide,s utána én futok a kezemben a labdával (szóval ilyen kergetőzés féle)?

Vagy ti mit játszottok kedvencetekkel?

Sőt olvastam olyat is a kutya.hu oldalon ,hogy játék nélkül is tudni kell vele játszani,úgy ahogy két kutya kergetőzik.Ezt kipróbáltam,de mindig ő akart megfogni engem és elkezdett ugrálni valamint néha lábamat harapdálni.Akkor ezt hogyan kellene helyesen kivitelezni? Hogyan vegyem rá,hogy én is kergessem őt? Vagy ilyet ne játsszak vele?

2012. aug. 10. 10:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha parancsra elereszti, akkor nyugodtan adj neki jutalomfalatot. Ha nem akarja elereszteni akkor ajánlj fel neki egy másikat, és amikor elengedi, hogy a másik után menjen, akkor dicsérd meg.

Ha jó kapcsolatban vagytok a kutyával, akkor nyugodtan kergetőzz vele, sőt rád is ugrálhat. Én hagyom a kutyáimnak, hogy rám ugorjanak és a szájukba vegyék a kezem. Érezni, hogy milyen óvatosak. A lényeg az, hogy 1, meg tudd állítani ha akarod 2, amikor nincs játék akkor nem ugrálhat/harapdálhat.

2012. aug. 10. 10:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja és, ha rongyot húzol vele akkor mindig vigyázz, hogy teljesen harapjon rá, mert úgy egészséges. Kicsit húzogasd vele, és néha hagyd, hogy győzzön és elvigye.
2012. aug. 10. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!