Milyen minőségű táp a Pedigree?
Nem túl jó minőségú, ugyanis kb 4 % hús van benne, mint az összes TV-ban reklámozott tápban.
Ha belegondolsz a kutya ragadozó, kicsit több állati eredetű fehérjére, főként húsra, van szüksége, nem gabonára meg szójára és színezékre.
A jó táp ott kezdődik, hogy min 20-30% a hústartalom és nem színesek a tápszemek, hanem egyszínű barnásak vagy valami olyasmi, vagyis színezék-mentes.
Ami jó: Acana, Orijen, Eukanuba, Royal Canin. Legvégső esetben DogCow, ezt még adnék kutyának hosszú távon nyugodtan, házikoszt mellett.
Attól, hogy ő megeszi, még van olyan kutya is, amelyiknek hasmenést okoz vagy hányt tőle...
de a kutyáknak sem egyforma az ízlésük...
És az emberek között is van, aki hamburgeren meg kólán él, míg mondjuk én nyersgyümölcs/zöldség és párolt csirke párti vagyok (azért néha én is elcsábulok egy burgerking-be...)
azt még hozzá teszem, hogy a házi koszt nagyon jó az ilyen tápok mellé kiegészítésnek meg magában, az a legmegbízhatóbb végülis, 100%ra tudod, hogy mit eszik a kutyád...
csak jó arányban kell főzni és só nélkül
Én is adtam a kutyáimnak konzervet és száraz tápot is a pedigree-től, de egy betegség után kérdeztem az orvost, h ez a kaja megfelelő e, és fehéren feketén azt mondta, hogy ezt a fajtát felejtsem el, de főleg a konzerveket mellőzzük.
Inkább legyen száraz táp, abból is a minőségibbet kapják. Mi acanat adunk nekik, kimérve az sem vészes 650.-/kg nálunk. Ha meg konzerv, akkor Premiere. Semmi tartósító, szinte szín hús az egész. Ajánlom bárkinek, nálunk ha kapnak egy pillanat alatt befalják :) az illata pedig szuper :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!