Az állatorvos azt mondta, hogy kötelező lesz január elsejétől szájkosarat, vagy egyéb harapásgátlót használni a közterületeken. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem ?
-Ez tényleg igaz?Elég furcsa lenne,ha az utcán mindenhol szájkosaras kutyák sétálnának..
-Minden kutyára kötelező?(az igazságtalanság lenne,ha mondjuk a zsebkutyáknak nem kellene)
-Mire gondolt egyéb harapásgátlók alatt?Mi mással lehet helyettesíteni a szájkosarat?
Szerintem ilyenre gondolhatott.
tudom hogy kötelező a szájkosár, de nem adom rá a kutyámra, viszont mindig magamnál tartom... ha belém köt egy közterületis (szerintem ezt vidéki kisvárosokban amugy se veszikolyan szigoruan) ráteszem a kutyámra és megmutatom neki hogy mit csinál a kutya:
más kutyák probálják lehuzni magukrol ezt a szájkosarat... ő áll és nézi a földet mint aki lebénult, és semmit nem hajlandó csinálni max leülni...
amugyse egy véreb....
idézet a törvényből:
"17. § (1) Belterület közterületén - kivéve az ebek futtatására kijelölt területet - ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes.
(2) Közterületen az eb tulajdonosának biztosítania kell, hogy az eb sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztethessen.
(3)27 Szájkosarat használni a (2) bekezdésben foglaltak végrehajtása érdekében - ha törvény, kormányrendelet vagy miniszteri rendelet a szájkosár használatát nem írja elő - kizárólag az egyed jellemzően agresszív magatartásának ismerete esetén kell."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!