Hogy lehetne a 4 és fél hónapos kutyám egy kicsit önállóbb?
Szerintem teljesen normális, kölyök, szüksége van a falkájára, különben elpusztul - legalábbis az ösztönei ezt diktálják.
Ha kan, akkor az ivarérettséggel ez el fog múlni azonnal, és vissza fogod sírni, ebben majdnem biztos vagyok :P Segíthet még a kutyaiskola, őrző-védő vagy agility foglalkozások, önbizalmat öntenek a kutyába, vagányabbak lesznek tőle, hogy helyreteszik a világot a saját fejükben.
Emellett pedig szokj hozzá, mert könnyen lehet, hogy örök életére ilyen marad. Rengeteg dolgot tudsz nagyon frankón megtanítani egy ilyen kutyának, és sokkal problémamentesebb, mint a felfedező hajlamú mindentszétrágok-mindenrefelugrálok-mindentmegnézek társaik :D
Nyugodj meg, minden kiskutya ezt csinálja, majd leszokik rola magátol.
Még van ilyen kozmodás is,hogy úgy jár utána akár egy kiskutya.
Rendesek vagytok, köszönöm, megnyugodtam és már jobban becsülöm a kutyám. Egyébként lány kutya.
Igen, mennék kutyasuliba, de húsz éves vagyok, tanulok, és az eddigi összes pénzem a kutyusra költöttem, mert csak így vállaltam be, hogy minden kiadás és felelősség az enyés, és hát most nem túlzok minuszban vagyok. (beesett egy megfázás, tüsszögés, köhögés és nem sajnáltam a pénzt az állatdoiktól). Szóval most nem tudom elvinni kutyasuliba, de amint lesz pénz megpróbáljuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!