10 hónapos kutyám, ha kiviszem sétálni és elengedem, szabadon, hogy fusson kicsit, ha magamhoz hívom, sokszor annyira fut felém, hogy majdnem fellök? Nekem fut. Ezt miért csinálja?
Valószínűleg annyira szeret,hogy fellök...nekem az összes kutyám ezt teszi,szeretetből...leszoktatni lehetséges.
Amikor feléd jön ,és rád ugrik,utána üss egy kicsit az orrára,hogy megtanulja,hogy nem szabad.Mikor már ezt megtanulta,jön majd feléd,de már nem fog ugrani,ha a mutató ujjadat felé nyújtod: Nem szabad.Remélem segítettem,nekem beválik.
2. válaszoló írta:
"...leszoktatni lehetséges.
Amikor feléd jön ,és rád ugrik,utána üss egy kicsit az orrára..."
Hát ezzel szerintem nem az ugrálásról és a fellökésről fogod leszoktatni, hanem a behívhatóságról. Gondold csak végig: van egy kamaszkutya aki amúgy is hajlamos lehet feszegetni a határait, hívja a gazdi, ő szalad boldogan, majd minden alkalommal kap egy orrost.
Szerinted meddig lesz így behívható a kutyus? Hülye lenne menni, kell a francnak az orrba-nyomás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!