Szabadon követés tanítása, hogyan?
Leírom én hogy szoktam. Nálunk van a szigorúan 'lábhoz', ami azt jelenti, hogy nézzen rám, csak rám, máshova nem nézhet. Ezt úgy tanítottam meg neki, hogy behíváskor mutattam neki a finom falatot, majd kifordultam tőle, és a falatot az orra előtt húzva folytattam utamat. Természetesen jött, hiszen meg szerette volna kapni a kaját:) Mikor a szemembe nézett, klikkeltem. Fokozatosan nyújtottam az időt, amennyi után klikkeltem (mi klikkerezünk), először 1-2 mp-enként, most már 6 mp-nél vagyunk.
A másik fajta szabadon követés, amire gondolsz, ahhoz bizalom és vezéri pozíció kell. Csinálhattam én bármit, amíg nem voltam vezére a kutyámnak, elment macskák, kutyák után, ha nem volt pórázon. Most már szabadon jön mellettem, ha 1-2 lépésre elkalandozik, mondom neki, hogy 'itt jössz', majd pár lépés után adok neki falatot. Már ezt is egyre ritkábban kell. A macskára azért még befeszül, de abszolút elterelhető a figyelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!