Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csak a száraztáp (jó minőségű)...

Csak a száraztáp (jó minőségű) tényleg nem elég a kutyának? Azt mondták nekem olyan mintha száraz kenyeren élnénk.

Figyelt kérdés

2012. aug. 15. 08:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
51%
A "Tápimádóknak" ajánlanám, látogasson el egy kutyatápot gyártó üzembe! Leesne az álla, miből állítják össze. Mióta láttam, nem etetek tápot. Szinte, teljesen mű anyagokból állítják össze! Na persze, a lusta gazda eledele a táp, és ennek érdekébe, mindent belemagyaráznak. Amerikában is azóta terjed a BARD diéta, mióta hatalmas botrány volt a tápok minősége körül. Rengeteg megbetegedést okoztak.
2012. aug. 16. 09:36
 12/21 anonim ***** válasza:
Bocs, elütöttem, helyesen:BARF diéta!
2012. aug. 16. 10:28
 13/21 anonim ***** válasza:
Ma a tápgyártó üzemekben nagyobb a tisztaság, jobban figyelnek a higiéniai szabályokra, mint a legtöbb emberi élelmiszert gyártó üzemnél - ismerősöm dolgozott ott egy darabig, ő ezt mondta nekem. Ennek ellenére, én is szeretném BARF étrenddel etetni a kutyámat, de engem az állatorvos lebeszélt róla, így nem merem kipróbálni.
2012. aug. 16. 10:38
 14/21 anonim ***** válasza:
Igen, ez természetes, mert még az állatorvosoknak azt tanították! Na de nem a tisztaságról van szó, hanem az étel beltartalmáról! Ha az emberi ételbe a minőség / látszat / javítás érdekébe képesek veszélyes anyagokat is keverni, akkor pont a kutyatáp esetében nem tennék? Az üzlet minden tisztességet már régen felül írt!
2012. aug. 16. 20:29
 15/21 Salx Narval ***** válasza:
Én táppal, konzervvel és házi koszttal is etetek. Akik így etetnek, azok számára nyilvánvaló, hogy a kutya melyiket választaná.:D Kíváncsi lennék, hogy a ti kutyáitok a száraz, ill beáztatott, tápot választanák e, vagy esetleg húsos tálat, mármint, ha választhatna.:D Felesleges ezen vitatkozni, ki kell próbálni és le kell vonni a tanulságot. Nálam rangsort a házi koszt vezeti, majd a konzerv és végül a táp. Nem én állítottam fel a rangsort, hanem az állatok.
2012. aug. 17. 05:16
 16/21 anonim ***** válasza:
Kis butus! A tápokat úgy készítik, hogy a kutya számára a legtökéletesebb ízanyagokat, /MESTERSÉGES ÍZEKET!!/ tartalmazzák, mert ha nem enné , akkor nem tudnák eladni! A konzerv? Nézted már, hogy mit tartalmaz? Legalább is azt amit rá írnak, mert sajnos, a címkék helységét, senki nem ellenőrzi, csak akkor, ha egy vevő konkrétan kéri. De míg olyanok megrögzöttek a tápetetők mint te , nem is tudni mit tesznek bele. Friss hús? Fenét! Húsliszt, és a megfelelő ízaroma.Szintetikus vitaminok, korpa, kukorica, soroljam? / Forgalmaztam tápot, és nem egy tápgyártóhoz volt bejárásom, nem légből pufogtatok, tapasztalatból!/ Elárulom neked, hogy én is etetek tápot. Szombat- vasárnap tápos nap van, de a tápüzem azt a 70 zsák tápot nekem állítja össze, saját recept alapján, és én egészítem ki darált nyers hússal, és tejporral. Így kapják!
2012. aug. 17. 05:55
 17/21 anonim ***** válasza:

ma 05:16

A Te kutyáid a házikosztot választanák ezek szerint, ezért szted az a legjobb, hiszen ők döntötték el.

Ha a gyerekeid elé tennénk salátákat, főzeléket és húst, valamint csokoládét, vattacukrot és kólát, és ők az édességeket választanák, akkor az azt jeélenetené, hogy az a legjobb nekik és azzal etetnéd őket?

2012. aug. 17. 09:59
 18/21 Salx Narval ***** válasza:
Azért álljunk, meg egy pillanatra, itt nem nyalánkságokról, hanem ételről van szó, másrészt az is dolga egy gazdának, ill szülőnek, hogy betartson némi mértékletességet. Mint már írtam én is etetek néha táppal, na de egy életen át ezzel etetni, hát szerintem ez kimeríti az állatkínzás fogalmát, hacsak nem valami beteges, agyontenyésztett, állatról van szó, amelyik nem ehet mást.
2012. aug. 17. 10:35
 19/21 anonim ***** válasza:

tápok között nagyon nagy különbség van!

pl, pedigree, darling, chappi és az agyon reklámozott kutyakaják szemétből készülnek... tollakból bőrökből stb. el lehet olvasni h miből van!

de vannak minőségi tápok amikben vitaminok, és húsok! vannak... ez elég a kutyának, nem kell mellé mást adni... de azért az én kutyám is eszik néha /heti 2-3x/ nyers húst, csirkemellcsontot, cupákot.

azt ne felejtsétek el h ami nekünk embereknek jó az a kutyának nem biztos, hiába akarsz neki jót, ha nem tudod megfelelően szinten tartani a vitamin, cukor stb szintjét, akk hamar megbetegedhet és akár 5! évvel is megrövidül az élete. és biztos vagyok benne h otthoni koszttal ezeket nem lehet szinten tartani, mert gondolom nem szoktad dekára kiszámolni h miből mennyit kell adnod neki... úgy h én a vegyes etetésnek vagyok a híve, de tápért inkább 2x annyit kiadok h minőségit egyen a kutya és ne szemetet!

2012. aug. 17. 18:45
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
Rossz tápneveket vállásztotál.Például, a pedigré, Magyarországon az olcsóbb,/ Nem rosszabb /tápot forgalmazza. A megfizethetetlent, nyugatabban élő kutyáknak gyártják. Te komolyan azt hiszed, hogy a táp gyárakba vágóhídról friss húst hoznak a táp készítéséhez? Ennyire nem lehetsz buta! Húslisztet használnak! Toll nincs benne, csak az úgy nevezett III.- kategóriás melléktermék! / Emberi fogyasztásra nem használható, takarmány készítésére alkalmas termék!/
2012. aug. 17. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!