Tényleg túl kicsi még a száraz táphoz?
Hülyeség, egy 8 hetes kutyának már bőven lehet adni száraztápot, áztatni sem kell.
Nem kell mindig az állatorvosra hallgatni, néha magam sem értem, hogy honnan szednek ilyen butaságokat...
Szeretem az ilyen állatorvosokat.
Nem kicsi/fiatal a táphoz, a leírásodból kiderül, hogy kedveli is és minden egyéb rendben van, nem kell aggódni, etetsd nyugodtan ugyanúgy táppal, mint eddig.
Tudom, hogy a tied mix kutyus, de egy tenyésztő már 3-4hetes korban kezdi el rászoktatni a kicsiket a tápra (először áztatottan persze) és soha nem ad nekik konzervet...
3 hetes kortól lehet és érdemes egyébként már a kutyának szárazat adni a szoptatás mellett (persze akkor még csak áztatva, megfelelő minőségűt, típusút). Természetesen 8 hetes korában is ehet tápot!
Az áztatásról megoszlanak a vélemények, sokan támogatják, mert ezzel jelentősen csökken a gyomorcsavar esélye. Mások azért nem áztatnak, mert a táp úgy lett kialakítva, hogy tisztítsa a kutya fogait. Ezt te döntsd el, hogy neked melyik a szimpatikusabb. Vannak, akik a kutya élete végéig áztatnak -főleg a nagytestű, gyomorcsavarra hajlamos fajtáknál.
Konzervre ne válts, csak nagyon kevés fajta van, amelyik valóban megfelelő és érdemes használni, de jellemzően azoknak az áruk is igen necces. De a legtöbbnek 80%-a víz, cukor, ízesítő szer, tápértéke szinte semmi nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!