Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan győzzem meg apukámat,...

Hogyan győzzem meg apukámat, hogy prémium tápot kell venni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Nemsokára kiskutyám lesz és én nem akarok sz.r chappit meg darling pedrigree stb. ilyeneket venni, hanem Acana tápra gondoltam mert az még nem annyira drága mint pl. a Hill\'s de apukám nem érti meg hogy ezek mennyivel jobban a kutyának és nagyon drágának találja, képes lenne chappit venni.

Szóval megtudná valaki jól fogalmazni apukámnak miért jó prémium tápot venni és nem a sok sz.rt?

köszi

2009. júl. 21. 14:57
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
előző: ha ajánlhatok még valamit, az acanánál még olcsóbb a Nutra Nugetts, és ez is szintén szuperprémium táp. interneten meg is lehet rendelni.
2009. júl. 21. 18:05
 12/27 A kérdező kommentje:
köszi:))
2009. júl. 21. 18:56
 13/27 anonim ***** válasza:

Azért ne feledjük,ha az apuka idejében nem volt ennyi szennyezett rossz minőségű élelmiszer, egyáltalán ekkora választék, amikből ki kellett bogarászni a jót. ;)

Én azt mondanám: Apa, ez olyan mintha te semmi mást nem ennél egész nap csak chipset és ropit... Nem éreznéd jól magad és sokat kéne megenned, h jól legyél stb. Ráadásul meg is betegszel tőle.

Amúgy én 20 éves vagyok, most lett állandó munkám, ezért most lett kutyám, az első fizetésem fele ráment, de csak azért a fele, mert nem fajta kutya, szóval csak a többi.

Az első okoskodót így utólag felvilágosítom, h mo-n egy diákszövetkezet van, aki 15 éveseknek is kínál munkát a többi csak ettől idősebbeknek.

Úgyhogy a kérdező hölgy nemigen tud diákmunkázni. :P

2009. júl. 21. 19:10
 14/27 A kérdező kommentje:

köszi: D

Kerestem amúgy olyasmi munkát mint pl. kutyasétáltatás de nem találtam sajna.

2009. júl. 21. 19:31
 15/27 A kérdező kommentje:

Most meg azzal jön nekem hogy ő azt hallotta, hogy elég a nyers csirke a ktyának "mert a vadonbam is azt eszik a róka" -.-"

Nemképes felfogni a dolog lényegét

SEGÍTSETEK!

2009. júl. 28. 21:15
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Mond azt neki hogy jobban tud fejlödni egy jobb minösségű táptól egy kutya mint egy rosszminöségütől és azt hogy mivel kiskutya lesz igy még jobban szüksége van a jó táplálékra a kutyának hogy szép csontozatú,egészséges kutya legyen.És mond meg apukádnak hogy a chappi-be meg hasonlókba csőr és még kitudja milyen rossz dolgok vannak és ezzel szembe az acanába 50% hús van ami igen nagy érv.Még azt is mondhatod neki hogy a chappi,pedigree-nek volt egy pere hogy nem hús volt benne hanem csak vér és azt tüntették fel hogy hús van benne viszont csak vér.Ja és ha ez se jönne be akkor csak kérd meg hogy legalább az első évben had etethesd acana-val és ha megengedi akkor látni fogja hogy milyen egészséges kutya lett(amugy ezt az igéretet egy idő után elszokták felejteni és észre se veszik hogy már nem érvényes az igéret)Ja és mutasd meg apukádnak az acan magyar honlapját és olvastasd el vele azt a tápról szóló leirást amit majd te szertnél a kutyának adni és hátha meggyőzi ha neked nem hisz.Hát én ennyit tudtam segiteni.
2009. júl. 28. 21:39
 17/27 anonim ***** válasza:
Amúgy milyen kutyád lesz?
2009. júl. 29. 09:39
 18/27 anonim ***** válasza:

Tényleg! Milyen kutyád lesz?

Amúgy nem hülyeség ez a csirkés dolog, mert bár némelyik csontjától óvni kell, de főve sülve adható a kutyának, persze mérettől függően válogatva a darabokat, csontokat. Ezért is fontos, h milyen a kutyusod.

Nekünk közép-nagy termetű, szóval többnyire bármilyen csonttal megbírkózik, ami veszélyes lehet azt meg kiválogatjuk.

Lényeg a lényeg: A legtöbb kutya jobban kedveli a házi kosztot a legpréiumabb prémium táppal szemben is. Ezért mi attól függően, h mi van otthon keverjük a házi kosztot és a tápot. Mikor tanítási napot tartok neki, akkor ugye előző nap nem kap kaját(nehogy kínzásnak vegyétek, a kutyusom jutifalival csak akkor motiválható, ha nagyon éhes, egyébként nem érdekli semmi csak a labda), másnap teljesen kezelhető, és csak tápot kap, mert így nem hagyja ott a felét.

Szóval kutyakaja akkor is kell, ha kap a házikosztból!

2009. júl. 29. 11:06
 19/27 anonim ***** válasza:
Én is hasonló cipőben jártam, mint te, a mi kutyánk sz.r tápot kapott, és annak ellenére, hogy többet kapott, mint ami az adagja, folyamatosan fogyott és hasmenése volt. Aztán az állatorvos mondta, hogy ennek rossz vége lesz, és így sikerült meggyőzni a szüleimet. Egy rokonunk szintén szar tápokat adott a kutyájának, egyik reggel látták, hogy a 4 hónapos kutya nem tud felállni, vitték az állatorvoshoz, kiderült, hogy a rossz táplálás miatt nem épültek be az ásványi anyagok a csontjaiba. Egyébként az Acana tápból kb. a fele is elég annak, mint amit pl. a Tescos tápokból kell kapnia.
2009. júl. 29. 13:47
 20/27 anonim ***** válasza:

kedves papa.

ha nem veszel prémium tápot a kutyának ,ok.

vegyél neki chepit,meg a többi szart.

pont olyan ez,mintha 86 keveréket tankolnál a benzines autódba , ami persze minimum a 95 ólommentessel megy jól,és fogyaszt kevesebbet .

a kutyának kell majd mondjuk :1 kg / nap rossz minőségű tápból,max 4 % hústartalom és 80 % gabona ,ami kb 450-550 ft /kg.

vagy veszel neki prémium tápot ami 45-60 % hús. és kell belőle egy 30-40 kg -os kutyának 0,5 kg / nap.

18 kg akana ára cc: 15500.-ft azaz napi 430.-ft lessz a kajaköltsége . kevesebb mint 1 db cigi ára .

a kissebb kutyák kevesebbet esznek. egy yorkinak ,akanából,talán ha 20-25 dkg kell naponta. az meg 215.-ft.

2009. júl. 29. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!