Fogamzásgátló tabletta okozhatta? (Bővebben lent)
Sziasztok!
Kicsit hosszú lesz a sztori de örülnék ha elmondanátok a véleményeteket.
Nagyanyámnak volt egy közép schnauzer szukája. 9 évet élt. Ezalatt kb 3szor szült. Kisgyerekként én nagyon örültem a furcsamód mindig csak egy kölyöknek. Mára már tudom mi történt a többi kicsivel és elképesztően megvetem érte nagyanyámat. Aztán mikor olyan 6 éves lett a kutya(ezt csak most tudtam meg , ezért is tettem fel a kérdést) nagyanyám kitalálta hogy nem akar több kölyköt. De az ivartalanítás ugye túl egyszerű. És ezért elkezdett neki fogamzásgátló tablettát adni. Valószínűleg emberit.
A kutyán 2 év múlva daganatok jelenten meg a mellében. Rosszindulatú. A doki azt mondta nem lehet már műteni mert valószínűleg ottmaradna. Így 9 évesen el kellett altatni. A doki aki kijött megtenni azt mondta hogy valószínűleg átterjedt a rák a tüdejére.
Nah szóval az lenne a kérdésem hogy a rák az emberi gyógyszertől alakulhatott ki ? Esetleg a sok elléstől ? Ti mit gondoltok?
Tudom hogy most már ez nem sokat nyom a latba de nem hagy nyugodni a dolog hogy lehet hogy megelőzhető lett volna a korai halála.
Tudom hogy nagyanyám megérdemelné hogy fejbevágjam szóval az ilyen válaszoktól kérlek kíméljetek. Köszönöm a válaszokat előre is !
Köszönöm a válaszokat !
Sejtettem hogy nem lehet kideríteni csak rossz érzés hogy talán megelőzhető lett volna...
Azt hogy miért nem akarta ivartalaníttatni azt nem tudom felfogni. Begyöpösödött.
Emberi fogamzásgátló totál hatástalan a kutyára. Inkább a sok szoptatástól és persze a tartási körülményektől alakulhatott ki.
Sajnos a nagymamák nem bírják felfogni, hogy jobb egyszer túlesni az ivartalanításon. Anyósomnak is hiába pofáztunk évekig, hogy egyszer kéne azt a szerencsétlen macskát kipakoltatni és nem félévente víz alá nyomni a kismacskákat.
Ez sosem fog kiderülni. Sajnos ma már a kutyák nagy része daganatos megbetegedésben hal meg, ez civilizációs probléma :(
A nagymamádat pedig ne ítéld el, valószínűleg fogalma sincs mit jelent az állattartás (ha csak abból indulok ki, hogy emberi fogamzásgátlót adott egy kutyának) és főleg a felelős állattartás.
Az én nagyszüleim (vidéken éltek) is ezt csinálták, csak ők a macskákkal. Nekik az állattartás egész mást jelent, mint nekünk. Ők levágják a malacot, a csirkét, a nyulat, mert ugye azt eszik. A macska a ház "kötelező tartozéka" hiszen a karámokban sok az egér. De nyilván ők sem akartak x havonta 5-8 macskával többet.
A nagymamámnak pár éve meghalt a cicája, és vittem neki egy pesti menhelyről egy anya-fia párost, de előtte mindkettőt ivartalaníttattam. Amikor mondtam a nagymamámnak, nem is értette, hogy miről beszélek, szerintem azt hitte viccelek, hogy kivetettem a macska méhét:)
Nem haragszok rá, mert nagyon sok mindenben tudatlan. Vagyis hogy ő ezt tartotta normálisnak. De elmondtam neki, hogy ez nagyon fontos, a cica is tovább fog élni, és nem kell évente több tucat állatot csak azért megölni, mert feleslegesen született meg.
A Te nagymamád mit gondol az állattartásról?
Köszönöm szépen a válaszokat !
Azóta van egy Yorkija és sajnos kicsiket akart mert hogy egyszer szülnie kell a kutyának.. Mondom ezt azért már nem engedem van elég kutya a menhelyeken és a legjobbkor elutazott egy hétre ezalatt elvittem a dokihoz kipakoltatni :D Ő annyit tud hogy a kutyus nagyon rosszul volt és ha nem veszik ki a méhét elpusztul...
Sajnos ő is olyan mint még sokan hogy az állat csak a háztartás tartozéka akit ugyan nagyon szeret de a kicsikkel ő sem akar mit tenni. Elmondtam már neki ezerszer hogy ivírtalaníttassa a kutyust mert meghosszabbítja az életét és sok bajt megelőz. De nem én ezt nem tudhatom. Sajnos nagyon okosnak képzeli magát. Mondhat neki a doki is bármit... Ebbe már bele nyugodtam most már próbálom inkább megelőzni a gondokat saját kezűleg nem őt meggyőzni mert az úgyse menne.
Köszönöm szépen a válaszokat !:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!