Szerintetek ez jó ötlet? Beválhat?
Egy faluban lakom és nagy házban nagy udvarral. A szomszédságba nemrég költöztek ide. Van egy kutyájuk is. Ahogy figyelem nem nagyon adnak neki se enni se inni. Nemrég a felső szomszéd ráállt arra hogy néha néha hoz a kutyának inni meg maradékot. Aztán körülbelül 2 hete én is vittem át neki vasárnapról maradt csontokat (vasárnap mindig húslevest főzünk). Aztán most vasárnap megkérdeztem, hogy vihetek-e rendszeresen a kutyának enni, és beleegyeztek. Na és most a kutya kicsit jobb színben van. Nagyon sovány ráadásul ki van kötve egy alig 2 méteres láncon. Nem foglalkoznak vele. Azon gondolkodtam még, hogy megkérdezem még azt hogy nem-e elvihetném sétálni...
Mindezt azért csinálom, mert megsajnáltam szegényt, illetve megfordult a fejemben, hogy talán így anyáék is belátják (de főleg apum), hogy tudok gondoskodni egy kutyáról. Már egy éve akarok egy nagyobb kölyökkutyát, de aztán összejött minden. Meg például nincs kerítésünk se a hátsó kertben. És szinte ez a legnagyobb probléma. Meg az, hogy szerintük drága egy kutya tartása. Szerintem annyira nem, mert végül is nem kell neki mindig tápot enni.
Sajnos nincs jobb ötletem ahhoz, hogy beláttassam a szüleimmel, hogy jó lenne egy kutya.
Mit gondoltok mindezekről?
A szomszédot feljelented a jegyzőnél a lánc és az éheztetés miatt. Neked pedig akkor lesz kutya, ha biztonságos kerítésetek lesz.
A szomszéd kutyának a csont nem étel. Ha kutyát akarsz majd, előtte olvass a kutya etetéséről, és a többi tartási tanácsokról.
"Aztán most vasárnap megkérdeztem, hogy vihetek-e rendszeresen a kutyának enni, és beleegyeztek."
Ami nálam azt jelenti, hogy papáméktól tápot illetve főtt kaját. Nem csontot. Tudom, hogy a kutya nem csak csontot eszik.
Jelentsd be az állatvédőrségnek, 2 méteres láncon nem tartható egy kutya sem, és az éheztetés is olyan dolog, amin változtatnia kell a gazdának.
Egyébként meg foglalkozz vele, amennyit csak tudsz, nagyon jót teszel vele szegény kutyának :)
"Meg az, hogy szerintük drága egy kutya tartása. Szerintem annyira nem, mert végül is nem kell neki mindig tápot enni."
De a kutyának nem csak ételre van szüksége.
Oké: pórázt, nyakörvet elég egyszer venni és etető-itató tálnak is jó pl: 1-1 régi lábas, házat is csak egyszer kell építeni, egy-két rongy vagy olcsóbb labda megteszi játéknak.
DE orvoshoz is kell néha vinni: a kölyök oltási program (ami szerintem feltétlenül szükséges) nem olcsó mulatság, plusz chip (regisztrációval) is pár ezer forint, évente minimum a veszettségi oltás (bár én mindig kombit adatok), negyed évente a féreghajtó (csak pár százas ugyan de rendszeres kiadás), a bolha és kullancs riasztók... És akkor eddig 1 full egészséges kutyáról beszélek aki ezen kivűl még bármikor orvosi ellátásra szorulhat (akár sürgősen hétvégén vagy éjjel).
Szerintem foglalkozz a szomszéd kutyájával amennyit csak tudsz és a saját kutyát gondold még át párszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!