Jót tesz az ha egy héten egy napot kihagyok etetésileg?
Van egy 14 hetes németjuhász kutyusom...és arra gondoltam hogy egy napot egy héten kihagynék etetésileg csak viz... nem nagyon tudom motiválni jutalomfalatokkal a kutyust, mint aki nem éhes:S
Tegnap este kapott utoljára enni ma még nem nagyon akart enni(nem tudtam motiválni).
Amit még megfigyeltem mikor kiteszem neki a tápot...elsőnek hozzá sem nyul..."tesz vesz" aztán visszatér hozzá bele bele kap... majd kis idő mulva nekilát. Mint aki abszolut nem éhes.. ma is foglalkozni akartam vele...jutifalatokkal(táp) nem tudtam lekenyerezni...szájába vette de nem ette meg, mint aki játszik az étellel. aztán magamhoz vettem egy kis feldarabolt virslit...amit 2 falat urán a 3ikat már fogta és neki állt elásni.
Szal a kérdésem az, szerintetek érdemes ezt az 1 nap koplalást beiktatni egy ilyen fiatal kutyusnál?
(Acana táppal etetem a kutyust ha ez számít lakotságot tekintve napi olyan 350g adagot..több részre osztva de ezt a 4 szeri etetést lehetetlen betartani mert nap közben amikor többnyire meleg van nem eszik.. csak reggel meg este szinte.)
Szia!
Pár dolog:
- ne terheld túl a kutyát a "túl sok foglalkozással", mert még kicsi, és előfordulhat, hogy elveszed a kedvét az egésztől, ami miatt a későbbiekben is nehéz dolgod lesz vele, ha tanítani akarod. Tudod, a kevesebb néha több. :) Motiválni bármivel lehet, próbálkozz. Nekem a kutya 1 évesen lett kaja-motivált, addig semmi sem működött, csak a labda.
- a tápok hátulján lévő tájékoztató nem szentírás, csak iránymutató; én is Acanával etetek, és nálunk (spani) a javasolt mennyiség fele is bőven elég;
- szintén etetés: ha ennyire nem eszik jól, folyamatosan csökkentsd le az adagját (minden nap vegyél le belőle egy kicsit, amíg el nem értek odáig, hogy "kinyalja a tálat") és ne hagyd előtte a kaját soha. Ha nem kezd el enni, így járt, majd megkapja a következő etetésnél.
Az etetés amúgy is jó alkalom arra, hogy a pozíciódat megerősítsd - bár sokak szerint a Te kutyusod még fiatal ehhez, de ez ízlés dolga sztem, nálunk jól működött a kezdetektől - de ezt inkább kutyasuliban, kiképzővel beszéld meg.
Sok sikert!
14 hetesen próbáld inkább magaddal meg játékkal motiválni, ne szoktasd kajára, ha nem muszáj... Sokkal jobban "működnek" a labdás kutyák, legalábbis aktívabbak, mint a kajások. Na meg ilyenkor nem tudom, mire akarod motiválni, babázz vele meg játszva tanítgasd, nem kell direkt macerálni :) Kutyaiskolába is 6-7 hónaptól ajánlják a kutyákat, nézz meg párat, amelyiket korán viszik, nem tesz jót nekik :S (Nem a kutyaovit értem suli alatt, hanem a rendes ül-fekszik-lábhoz-stb. engedelmes képzést.)
És véletlenül se koplaltass kölyköt, 1 éves kor után kezdd leghamarabb ezt az egy napos kihagyást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!