Érdemes nekem már kutyát tartanom?
Sziasztok!17 éves vagyok jövőre érettségizek és egyenlőre nagyon kilátástalan a jövőm továbbtanulás szempontjából lakhely stb.
Mindig is nagyon szerettem volna kutyát,de sajnos nem engedték meg.Most viszont sikerült rávennem anyukámat,és lehet lesz egy
keverék kutyusom,de most nagyon elbizonytalanodtam hogy mi lenne vele 1-2 év múlva.Persze ahová csak tudnám vinnám magammal,
de lehet hogy erre nem mindenhol lenne lehetőségem.Pl. egy olyan szakmát választanék ahol szinte sose lennék otthon(pl légiutas kísérő).
De az is lehet hogy nem jönne közbe semmi és együtt maradhatnék vele,de tudom hogy egy kutya 10-15 évre szóló döntés és hogy ezt alaposan át kell gondolni.De annyira szeretnék egy kutyust,és már nagyon beleéltem magam.
Lehet hogy csak én látom ennyire vészesen a dolgokat,de azt nem szeretném hogy egy menhelyen kössön ki vagy anyám nyakán.
Szóval ti mit tanácsoltok?
Egyébként Kaposváron, az egyetemen vannak kutya kennelek.
Oda a hallgatók vihetik a kutyájukat.
Ha esetleg a kaposvári egyetemen lévő képzés érdekel, akkor legyen kutyusod.
De ebben az életkorban minden bizonytalan, hogy végülis mi lesz később.
Én is 17 voltam amikor kutyát kaptam, és kaposváron tanulok, de ő itthon van az öcséimmel. Ha meg majd dolgozok akkor jön velem.
Én pontosan úgy voltam ahogy te! :D
Csak mi lakásban lakunk és emiatt nem engedte anyukám, hogy legyen, szóval a gyerekkorom kutya nélkül telt. Minden évben felmerült a kérdés és rágtam anyukám fülét.
Most 21 leszek, már van biztos munkám, ha nem isfizet sokat, de tudom állni a kutyaszámlákat. 2 hónapja hoztam el a menhelyről a kutyusom és anyukám is tljesen beleszeretett, bár mondom neki, h szívesen föl kelek korábban, ha nincs kedve levinni, de imádja sétáltatni és egyedül a reggelit vagyok hajlandó átengedni nekik. :D
Azt hiszem anyukám okos volt, h visszatartott, most annál nagyobb élvezet. Természetesen a kutya van nálam középpontban, ezért ha nem muszáj, vagy nagyon érdemes nem is megyek olyan helyre, ahova nem vihetem. De nagyon nagy biztonságot ad, hogy anyukám szereti legalább annyira mint én. Szóval bárhogy alakul a jövőm a kutyussal szervezem, de ha nem sikerül anyukám vigyáz rá, amíg kell.
Csak drukkolni tudok. :D
Rendben,köszönöm szépen a válaszokat!:)
Azt hiszem várok még egy évet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!