Milyen kutyát ajánlanátok nekem?
Figyelt kérdés
Még odébb van a kutyavásárlás, de szeretnék minél előbb tájékozódni, milyen fajta kutya illene hozzám. Amit szeretnék:
inkább egygazdás legyen
nyugodtabb típus legyen, ne túl intenzív, de azért ne is lusta
maximum közepes méretű
lakásban is lehessen tartani (persze megfelelő mennyiségű séta mellett)
könnyen tanítható legyen
ne legyen annyira makacs
ne legyen ugatós
Ezek azok, amik azért fontosak lennének a kutyával kapcsolatban. A válaszokat előre is köszönöm.
2012. aug. 6. 06:08
12/16 anonim válasza:
A mudi terelőkutya, szerinted nem ugatós?
13/16 anonim válasza:
Két mudim van. Nem ugatósak. Amit leírtam róluk, az tapasztalat. Jó terelőösztönű mind a kettő, járunk is velük terelni, de elég értelmesek ahhoz, hogy különbséget tudjanak tenni terelés és nem terelés között. Nem testvérek, tök más helyről vannak.
14/16 anonim válasza:
Nekünk is két mudink van a Gulakuti kennelből. A három magyar terelőkutya közül a legkevésbé ugatós. Kicsi korában tudatosítani kell benne, hogy csak okkal ugasson, és akkor szinte hangját se hallani. Ha az egész utca zeng az ugatástól pl. egy kóbor kutya vagy lovasszekér miatt, a mieink csendben vannak, vagy vakkantanak hármat és pihennek tovább. Egész nap alszanak, de ha kezembe veszem a játékukat vagy sétálunk, elképesztően tudnak pörögni. A szőre öntisztuló, lepereg róla a kosz, vedlési időszakban gyakrabban kell fésülni (ajánlom a Furminatort), de a szőre nem áll bele a szövetbe, mint a rövid szőrű kutyák "sörtéi". Nagyon könnyen tanítható, egészséges és szívós, hideget-hőséget egyaránt jól tűri. Ha nem kényezteted el, te vagy a falkavezér, egyáltalán nem makacs, séta közben nem csavarog el, azonnal jön a hívásra, imád az ember kedvében járni. De kamaszkorban hajlamosak lázadozni, mint minden eb, azonban ha nem engedsz a szabályokból, nagyon hamar ismét engedelmes lesz. Remek kutyák. Mindenféle állattal könnyen összeszoktathatók, cicával, nyuszival, hörcsöggel és patkánnyal is, nem olyan kis "gyilkológépek", mint a terrierek, bár egerészni szeretnek, de a család kisállatát nem bántja, inkább nyalogatja. Törzskönyvvel is nagyon olcsók (anélkül "bűn" venni egy ilyen kihalás szélén álló fajtát). Lakásban tartásra érdemes az alom nyugodtabb egyedeiből választani. Szerintem jó tenyészet még a Hagymaföldi, Méheskerti, Mecseki Bundás, Dunamenti Sáros többek közt, így hirtelen.
15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Valamiért nekem a mudi nem annyira szimpatikus, de nem zárkózom el előle.
2012. aug. 6. 16:46
16/16 anonim válasza:
Eleinte én sem tudtam volna elképzelni magam mellett a mudit, olyan jellegtelennek tűnt, de mindig ennél a fajtánál kötöttem ki jellem alapján. Ma már gyönyörűnek és különlegesnek találom őket, mert volt szerencsém találkozni néhány igazi, szép és okos egyeddel. Méheskerti Fodros volt az első törzskönyves mudi, akivel találkoztam, és lenyűgözött. A tenyésztőjével volt egy terelőnapon egyedüli mudiként, és szabadon. Volt egy rakás border, egyet sem mertek elengedni, mert szűköltek, nem figyeltek a gazdájukra, dolgozni, játszani akartak. A kis mudi még szimatolgatás közben is fél szemmel a gazdáját leste, egy pisszenésre ott termett előtte és lelkesen nézett rá, hogy mit kívánnak tőle. Az előadás közben nyugodtan elfeküdt, míg az összes border nyüszített és fészkelődött, az egyikkel kénytelen volt a gazdája kimenni. De mikor a mudis bácsi felállt, Fodros azonnal talpra ugrott és élénken követte. A saját mudim nagyon hasonlít rá, tetszik, hogy szinte mindenhová vihetem magammal, a nagy tömegben, koncerten, falunapon, gyerekek gyűrűjében is jól viselkedik, mindig figyel rám. Ha kerget valamit, le tudom hívni róla. Ma már tudom, milyen egy SZÉP mudi, és náluk gyönyörűbb kutyát nem is látok :D Feszes, arányos alkat, gyönyörű, farkas-forma fej, puha, göndörödő szőr. És persze az intelligens, mandulavágású szemek. Nem is értem, miért nem tetszettek régen. De nem akarlak rábeszélni, nem való mindenkinek ez a fajta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!