Milyen kutyát ajánlanátok nekem?
Sziasztok!
15 éves fiú vagyok.
Nagy kertünk van,sokat vagyok kinnt.
Voltak már ezelőtt kutyáim kisebb típusúak.
Apámnak volt kuvasza és csaucsauja,németjuhásza ő segítene tanítani a kutyát.
Én olyan kutyát szeretnék ,ami őrzi a házat,elég aktív ,közepes termetű (35-50 kg között legyen lehetőleg) és kant szeretnék.ezekre gondoltam: boxer,dobermann (kizárva ,mert fáznak) maradt: németjuhász.
Ő megfelelő lenne nekem szerintetek?
Olvasom ott a korábbi kérdésekből hogy vannak munkavonalú német juhászok, nagyon tetszenek az ordasok.Ezek jobbak mint a kiállítási show vonalúak nem? vagy azok is őrzik valamennyire a házat?
és olvastam hogy érdemes elvinni kutyasuliba,ott egy munka német juhász kannak mit tudnák megtanítani? szinte mindent?
Köszi előre is.
A "show vonalú" német juhásszal az a baj, hogy 4-6 évesen el fog pusztulni, és 3-4 évesen már nyomorék lesz...
Széttenyésztették, ráadásul rosszul, ami miatt nagyon rövid az élettartama, nem úgy, mint a munkavonalúval.
Szerintem nézd meg a Belga juhászkutyát. Nagyon hasonlít a német juhászra, de nincs agyontenyésztve, és sokkal nagyobb az élettartama is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!