Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kölyök kutyát miért nem...

Kölyök kutyát miért nem szabad bűntetni?

Figyelt kérdés

Kutyaoviba járunk, és ott azt mondja a kiképző, hogy kölyköt nem bűntetünk. Most akkor nem annyira értem, hogy a bánatba érti ezt... mert azt mondja, hogy az adott szituációban csak meg kell fogni a grabancát és elemelni onnan (pl ha acsarog egy másik kutyára). És hogy majd alapfokon vagy talán középfokon fogunk foglalkozni a bűntetéssel. Azon gondolkodtam, hogy akkor a tiltás az mehet, de a bűntetés az más téma? Vagy Ti hogy tudjátok ezt?

Légyszi olyan ne írjon, aki sose járt kutyaiskolába és csak okoskodni akar!

2012. aug. 5. 23:23
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Én a rákoscsabaiba járok.

Hát ez a sztori marhajó! :D:D:D Nálunk bejöhet a konyhába. De akkor küldöm ki, amikor akarom. Elvileg ha mi eszünk, akkor is ki kell küldeni. Namost ha a kisfiam eszik, és én kimegyek, akkor sajnos (2 éves a gyerek) ha már nem éhes, szépen elkezdi etetni kajával a kutyát. Dobálja szépen neki a tésztát stb. És ha Ő eszik és bent vagyok, akkor a kutya leül a székével szemben és mint egy szobor, úgy nézi. Nem ugrik fel vagy ilyesmi. Ilyenkor elég, ha a nevét mondom, vagy múltkor csak előre hajoltam, és csúnyán néztem, máris lefeküdt és nem nézett a gyerekre. Büdös bestia, nagyon van sütnivalója. Ja meg még a kukázás, amit időnként csinál.... dehát van még mit tanulni.

2012. aug. 6. 23:15
 22/30 anonim ***** válasza:

7, és 11 . vagyok.

Ezt nem csak Cesar alkalmazza, mivel gyakorlatilag ez az egyetlen módja, hogy valamit helyesen vegyünk el egy kutyától.

Azon egyszerű oknál fogva, hogy a kutyák is így csinálják egymás közt. Cesar is tőlük "lopta" a módszert. :)

14:00 tól

http://www.youtube.com/watch?v=FDH9FjwnFv0&feature=fvsr

Ami a kiáltást illeti, az rendben van, de te ordibálást írtál. És most is, mérges kiáltást írsz. Én nem tudhatom mire gondolsz, csak olvasom amit írsz, és értelmezem a szavakat. Se az ordibálás, se a mérges kiabálás nem célra vezető.

Először is a kutyát inkább akkor engedjük el pórázról ha már az alapvető illemet nagyjából tudja, és mindig tökéletesen nyugodt állapotában vesszük le róla a pórázt.

Így kevesebb az esély a balhéra.

Ha a póráz levételénél izgatottá, követelőzővé válik, akkor bizony rajta marad.

Ha leveszed, és távolabb kezd el rosszalkodni, persze, rá kell szólni. Egyszer, határozottan, hogy felhívd magadra a figyelmét, olyan nyomatékkal, hogy érezze, komolyra fordult a dolog, és állítsa le magát.

De ezzel közel sincs vége egy fegyelmezésnek. Oda kell hívni, vagy ha nem jön, oda kell hozzá menni, és alárendelt lelkiállapotot elérni nála.

Ha el akar futni, állhatatosan menj utána, de ne szaladgálj! Ne hagyd magadra erőltetni a tempóját, ne vegyél részt a játékában, csak kövesd mindenhova, amíg meg nem áll, meg nem adja magát. Ha 1 perc, akkor annyi, ha 1 óra akkor annyi.

Ez megint csak olyan dolog, hogy egy kutya számára ez a legérthetőbb kommunikáció, ezért érdemes alkalmazni.

Maga a hangoskodás azért nem jó egy komoly szituációban, mert a kutyák világában a hang adás mindig izgatottságot jelent. Lehet az öröm, agresszió, stb.

Na most ha pl verekszik, akkor eleve felfokozott izgalmi állapotban van. Ha erre ráteszel egy lapáttal ideges, mérgelődő, pánikoló, egyéb teljesen fölösleges hang adással, azzal csak az izgatottságát táplálod.

Úgysem érti a szavakat, az egészből csak annyit ért, hogy nagy káosz van, amit a gazdi nem tud uralni, mert ő is átvette a káoszt, hiszen hangoskodik.

Egy csapat összeszokott kutya között biztos, hogy van falkavezér.

Ha olyat lát egy másik kutyától, ami nem tetszik, pl elveszi a játékát, vagy akármi, nincs a világon az a szituáció, hogy ugatva szaladna oda lerendezni egy alárendelt kutyát!

Egyszerűen felemelt farokkal peckesen odamegy, ha a helyzet úgy kívánja földhöz vágja, büszkén körülnéz, hogy mindenki látta e, aztán ha a másik teljesen behódolt, halálos lelki továbbsétál.

És hát honnan máshonnan lehetne ezt jobban megtanulni, mint "tiszta forrásból" tehát egy valódi falkavezértől.:)

2012. aug. 6. 23:17
 23/30 anonim ***** válasza:
*lelki nyugalommal (kimaradt)
2012. aug. 6. 23:22
 24/30 anonim ***** válasza:

Ez tetszik:))

A kutyanevelés alfája, omegája:

" a lényeg, hogy bírd kivárni a középfokot, akkor már büntethetsz."

2012. aug. 6. 23:22
 25/30 anonim ***** válasza:
Hiába kacarászol, nézd meg, hogy egy átlagember hogy bünteti a kutyáját, és milyen hatást ér el.. kb. a kutya szemberöhögi. Van akinél a kutyanevelés ösztönösen jön, de a kérdezőnél nyilván nem, hiszen kutyasuliba jár, tehát szüksége van segítségre, akkor ne próbálja már meg a legnehezebb dolgot magától, ha már egyszerűbb dolgokban segítséget kért.
2012. aug. 7. 00:16
 26/30 anonim ***** válasza:

Ez idáig rendben is lenne. Na, de miért pont középfok?

A kutya életkora smafu? Hiszen idősebb kutyával is kezdhetnek alapfokot.

2012. aug. 7. 00:26
 27/30 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van... rosszul fogalmaztam. Viszont eddig tényleg mérgesen szóltam rá, hisz mérges voltam.... :o
2012. aug. 7. 08:16
 28/30 anonim ***** válasza:
Nem érted, kedves 81 %-os a lényeget. Ha nem tud valaki megfelelően büntetni, akkor a kutya szemében nem lesz az illető hiteles, ergo a büntetés hatástalan lesz. Ez életkortol független, tök mindegy, hogy 1 vagy 10 éves a kutya. Ha valaki arra 'vetemedik', hogy elmenjen egy kutyasuliba, valószínűleg problémák vannak, nem 'csak úgy' dobja ki a pénzt.
2012. aug. 7. 11:06
 29/30 A kérdező kommentje:
Hát igen, bár nem feltétlen azért megy valaki kutyaiskolába, mert problémák vannak, hanem eleve azért, mert az jól jön minden kutyának és minden gazdinak. Aztán közben jön rá csomó dologra, hogy mi miért is van és akkor esik le neki, hogy hoppá ezt sem így gondolta és azt sem... És, sajnos a legtöbben azok vannak, akiknél kisebb-nagyobb problémák vannak ÉS nem látott sose kutyaiskolát..... majd valahogy megmagyarázza a problémás viselkedést...pl azért félti az ételt, mert menhelyről van és ott "meg kellett harcolni minden nap az ételért" és hasonló baromságok, vagy miért szóljon rá a kutyájára, aki minden kutyát megpróbál meghágni, addig amíg azok hagyják magukat?
2012. aug. 7. 19:39
 30/30 A kérdező kommentje:
00:26 gondolom azért is lehet, hogy csak a középfokon tanítják meg a helyes bűntetést, mert előtte csomó más dolog még fontosabb, amit meg kell tanulni, és hogy elérje a kellő tekintélyt a gazdi, mielőtt komolyan megtanul bűntetni, különben kb leszxrja a kutya...
2012. aug. 7. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!