Tiltva van a csonkítás? Állatkínzás? Kegyetlen dolog mi? Na persze!
"Csak Magyarországon nem képesek felfogni, hogy ez kínzás a kutyának, meg a fülvágás és a farokcsonkítás is kegyetlen dolog, és csak esztétika, szegény kutyának elveszik az egyik kommunikációs eszközét!"
Ezt olvastam itt pár kérdésben. De tavaly voltam az IDC-n és 10 ből 1 kutyának HA nem volt felvágott füle és csonkolt farka. Még a kis kölyköknek is akik ott rohangáltak is fel volt kötözve a fülük!
Akkor mi ez a hülye duma, hogy Németországba, meg minden normálisabb nyugati országba már betiltották, meg rájöttek régesrég, hogy ez rossz a kutyának?
Itt minden ilyen kupírozós kérdésnél amit olvastam 60 ember felháborodottan válaszolt, hogy "mekkora egy állatkínzás, szegény kutya, hogy lehetsz ilyen kegyetlen.. Neked kéne levágni a farkad, meg a füled!"
öö nem, faroknál a porcközt vagy a porcot vágják el, annyira puha még, hogy sok esetben magát a porcot vágják el és az se jelent semmit, nem fájdalmasabb mint a porcközi rész. Én magam vágom a kiskutyák farkát, annyi, hogy kisaccolod a méretet és levágod, az, hogy az porc vagy porcköz az lényegtelen, ezután vagy összekapcsolod a heget vagy nem, a nyílt seb is 1 nap alatt bevarrasodik így sokan nem varrják, (még annó a doki aki megtanította nekem se varrt soha) én seb kapcsot használok, 1 hétre rá teljesen tisztán beforr 2 hétre meg már be is szőrösödik.
Nem is igazán értem. Az ivartalanítást bezzeg nem tiltják, pedig az is altatásban végzett műtét, rengeteg kockázattal. Maga az altatás rizikót jelent, aztán vérzés léphet fel és sorolhatnám.
Persze jöhetnek az érek arról, hogy az jó a kutyának meg megelőzés (amiről nem vagyok meggyőzve mert jelenleg több amerikai kutatás is párhuzamot talált az ivartalanítás és a csontrák, valamit szívpanaszok megjelenésével plusz pl kiderült, hogy kanoknál ne előzi meg a rákot)
De az egyik egy támogatott csonkítás míg a másik nem...
ma 19:16
Túlzásokba esel.
Hogyan lehet összehasonlítani egy gyerek karját egy kutya fülével?
Ember-kutya nem egyenlő. Ráadásul az ember karja egy létszükséglet az életéhez. A kutya füle-farka pedig nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!