Hogyan hűtitek a kutyusotokat ebben a melegben? Szabad locsolgatni a buksiját?
Hideg vizet kap, a háza előtt fel van locsolva a járda és a kedvenc gödre is "vizes" reggel átáztattam egy kicsit, hogy hűvös legyen ott a föld.
Viszont még így is szenved, legalábbis nagyon liheg. Már nagyon idős kutyus... Mennyire locsolhatom szerintetek?
az enyémek nem mind szeretik, ha locsolom őket... A patakba viszont szeretnek belefeküdni.
Én is tettem ki nekik egy "s.ggcsúszkát", olyan jó nagyot teli vízzel, de csak isznak belőle, nem fekszenek bele...
Amúgy a fejét nem érdemes locsolni, inkább a talpa a csuklója és a hasa legyen vizes, onnan könnyebben átveszi a vére a hideget.
De vigyázz, ha magától nem megy bele a vizes gödörbe, nem biztos, hogy vizet akar.
ha hideg éri, utána a szimpatikus idegrendszer rögtön melegíteni kezdi a testet. (az arabok sem véletlenül teáznak...)
Tehát hosszú távon nem szerencsés.
De persze figyelj, nehogy hőgutát kapjon, akkor inkább a slag...
Nincs a házban valami hideg kőburkolat? Jobb lenne, ha azon pihenhetne egy jól szellőző helyen.:)
Engedd be a házba, valami viszonylag hűvösebb kőre, padlóra lefeküdhetene...
Nekem panel kutyám van, én séták után lezuhanyoztatom a lábait és a hasát, egyből megszűnik a lihegése.
A gödör már felszívta a vizet, különben bele se menne :) Nem szereti a vizet, de néha muszáj őt hűteni, olyankor megadóan tűri. Nem szeretem ezt csinálni, de megszűnik a lihegése ilyenkor.
Beengedném az előszobába, csak az a gond, hogy üvegfalú, így ott még melegebb van mint odakint.
A hasát megpróbálom bevizezni, talán azt már jobban fogja szeretni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!