Ti hogyan véditek a szuka kutyusotokat párzási időszakkor, ha nem kívántok kiskutyákat?
Gondolok itt Pl: bugyira,kennelbe zárjátok stb.
Mindenki ötletére,véleményére kíváncsi vagyok:)
Én elzárom estére a 9hónapos kutyusomat viszont napközben vele vagyok a kertben, de nem tudom ez-e a legjobb megoldás neki ezért szeretném ha megosztanátok velem a ti módszereiteket.
Sajnos akárhányszor csináljuk meg a kerítéseket,mindenáron bejönnek a kan kutyák a szagra!
Ivartalanítani pedig nem szeretném,okokból kifolyólag!
Ivartalaníttattam.
Milyen okokból kifolyólag?? Ugye nem szaporítani akarod??
Így is van elég génhibás kutya..
Nem szeretném párosítani,se azonos fajtával se másfélével.
Ellene vagyok ennek az ivartalanítás dolognak valamiért.
De úgy gondolom évi 2x2-3 hetet bőven kibírok,vigyázni fogok rá,hogy ne legyen vemhes, ezért is tettem fel a kérdést, hogy ki,hogy védekezik ez ellen mert úgy gondolom az országban nem minden kutya ivartalanított, illetve biztos vagyok benne,hogy a tenyésztőknek is van valamilyen módszerük amivel megvédik a tenyész szukájukat a nem általa kiválasztott többi kantól, mint pl:ahogy az első válaszoló is írta!és köszönöm is neki a választ.
Pedig jobb lenne ivartalanítani ha nincsenek kiállítási és tenyésztési céljaid. Így elkerülhető lenne pl. a méhgyulladás......
Nekünk mikor volt kan, szuka is kiállítási célból. Ilyenkor mikor a szuka tüzelt ő kennelbe volt zárva. Mikor a szuka volt kiengedve felügyelet mellett akkor meg a kan volt bezárva. De miután már nem akartunk kiállításra járni és nem akartunk kis kutyákat így a szukát ivartalanítottuk.
Az a baj, hogy több lesz az 2x3 hétnél. ha nem vemhesül nagy a valószínüsége az álvemhességnek, az gyógyszereskezelést jelent. Valamint szinte biztos 3-4 éven belül a gennyes méhgyulladás.
az ivaros szukáknál 80%-os a méh-emlő daganat okozta halál.... kérd ki az orvosod véleményét is,én ivartalanítanék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!