Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 2-éves, jugoszláv farkasölő...

2-éves, jugoszláv farkasölő keverék kutyánk, harapos lett. Most egy hónapja előszőr a férjem kapta meg, majd nemsokkal utánna a fiam. Nem tudom mit tegyek?

Figyelt kérdés
Amit egy kutyának meglehet adni neki megvan.Nagy kert,stb.Szót sem igen fogad,Nem tudom hogy lehetne megfogni,hogy többé ne forduljon ilyen elő.Már én is félek töle,valahogy a nézzése is megváltozott.Ha valaki tud tanácsot adni kérem irjon.
2009. júl. 18. 20:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Dominanciaprobléma.

Budapesti vagy?

2009. júl. 18. 20:28
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja és remélem,nem láncon vagy kennelben van?
2009. júl. 18. 20:29
 3/12 anonim ***** válasza:
9%
szájkosár vagy légycsapóval csapj az orára ha támad és minnél előbbi fedezék
2009. júl. 18. 20:34
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem lehet mindig szájkosárban,légycsapó meg 0ekkora kutyánál.
2009. júl. 18. 20:35
 5/12 A kérdező kommentje:
Győri vagyok,és nagy kertes házban lakunk,ugyhogy nagyon ritkán van megkötve,legfeljebb ha idegen jön.De utánna elvan engedve.
2009. júl. 18. 21:39
 6/12 A kérdező kommentje:
Bántani sem bántotuk soha,annál jobban szeretjük,csak hogy ezek a dolgok történnek,már félünk töle.és ez nem normális dolog.Előtte is volt német juhász kutyám 17-évessen halt meg,de vele semmi gond nem volt.Ráadásul ez meg nagy termetű is ugyhogy erő az van benne.De még nem muszálj sajnálok töle megválni,de ez sem állapot.
2009. júl. 18. 21:51
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem megválni kell tőle, hanem nevelni. Nincs m,eg a kutyának mindene, mert nem kapott alapkiképzést, nem foglalkoztok vele célirányosan. Egy ilyen kutyának napi 1 óra feladatmegoldásra van szüksége, hogy lekösse.

Mivel úgy látszik ti nem értetek a kutyához, ezért kutyaiskola, minél hamarabb.

2009. júl. 18. 22:34
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
nevelni kellett volna,mert egy kutyát kell nevelni attól h nagy kert áll rendelkezésére nem boldog annál sokkal több kell!!! nem most kell sipákolni,ne vegyél kutyát ha nem tudod nevelni, eltartani nem nehéz egy kutyát,NEVELNI KELL!!!
2009. júl. 19. 09:23
 9/12 anonim ***** válasza:

Egy jugoszláv farkasölőt nem tutujgatni kell, hanem HATÁROZOTTAN nevelni. És nem elég, h "van nagy kert", attól az agya még nincs lefárasztva, dolgoztatva. Az általad leírtak alapján egyértelműen dominanciaprobléma - saját magát képzeli falkavezérnek (ti mind csak alatta álltok a hierarchiában) és ennek megfelelően is viselkedik; helyretesz ha valamit rosszul csinálsz.

Két jótanács:

Olvassátok el Jan Fennell: Kutyapszichológia c. könyvét és a csaldá összes tagja tartasa be a benne leírtakat. Sokban változni fog minden!!

Konzultáljatok egy kutyakiképzővel. Győrben is van kutyaiskola, keressétek meg. Címet tudok adni, bár én ott csak az agilityseket ismerem - de őpk biztos tudnak segíteni.

Ha szeretitek a kutyátokat, akkor áldozzatok rá pénzt, időt, energiát, hogy harmonikusan tudjatok együtt élni, hogy mindenki "visszakerüljön" a megfelelő pozíciójába (ő az omega szerepbe, ti az alfáéba).

2009. júl. 19. 10:38
 10/12 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne a tenyésztőt felkeresni,akitől vettétek és tanácsot kérni tőle.
2009. júl. 19. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!