Az of New Deal Yorkshire terrier kennelben vállalnak-e
fedeztetést a kanjaikkal?
Remélhetőleg nemsokára kiderül, mert írtam neki.
Amúgy nekem is yorkim van, de ivartalanított, így engem nem érint a dolog, viszont kíváncsi vagyok a válaszára.
2012. aug. 3. 16:18
12/21 A kérdező kommentje:
Értem. Úgy érzem, h nem vállal, de akkor max keresek egy tőle származó kant vmelyik kennelben.
Azt megkérdezhetem, hogy miért akarsz minden áron tőlük származó kutyával fedeztetni? Oké, hogy jó nevű kennel, de nem biztos, hogy a Te kutyádhoz passzolnak. A minőségi tenyésztés nem csak arról szól, hogy 2 tenyészszemlés kutyát összerakunk.
Miért nem kérsz segítséget attól a tenyésztőtől, akitől a saját kutyádat vetted? Lehet, hogy méretben, felépítésben, színben egész más passzolna a Te kutyádhoz.
2012. aug. 3. 17:11
Biztos, hogy vállal fedeztetést a kanokkal, máskülönben minek tartaná őket, ha nem akarná, hogy minél több utóduk legyen? Viszont arra készülj fel, hogy borsos ára lesz és nem is biztos, hogy bármilyen szukára ráengedi ezeket a kanokat. Írj neki vagy hívd fel, az a biztos, leharapni nem fogja a fejedet.
2012. aug. 3. 18:47
15/21 A kérdező kommentje:
Mert szeretném ha neves, eredményes kantól születnének kicsik, nem vmi olyantól akit senki sem ismer, és akár tenyésztésre, akár hobbira is jók lennének, csak a gazdik miatt, mert én nem kívánok megtartani kicsit.
Ha nem szeretnél megtartani kiskutyát minek fedeztetsz?Mi mindig csak olyan párosítást csinálunk amiből mi is megtartunk(vagy megtartanánk)kölyköt.Ezt nem értem....
2012. aug. 3. 19:06
Szerintem teljesen korrektül jár el a kérdező. Logikus, hogy a legeredményesebb kannal akar fedeztetni, valószínű ismeri a törzskönyveket és ő jobban tudja mi illik a szukához. Miért kellene minden alomból megtartani? Minőségi kutyákra igény van és a kutyatenyésztés mögött anyagi érdekeltségek is vannak, hazudik aki ezt tagadja. Saját pénzből egy idő után már nem lehet finanszírozni a kutyázást, a tenyésztésből származó pénzre szükség van a minőség javításához(import kutyák, külföldi fedeztetések, több szűrés, kiállítási eredmények). Ha van egy jó szukája és kinézett hozzá egy még jobb kant, akkor valószínű lesz a kölykökre kereslet, akik még tovább javíthatják az állományt. Egy tenyésztő nem tarthat meg minden alomból kiskutyát, hiszen aki komolyabban csinálja ott van átlag évi 2 alom és akkor még nem hozott be import kutyát.
2012. aug. 3. 19:14
Persze, semmi baj azzal, hogy jó párosítást szeretne, de ugye ehhez nem elég csak a jó apa. Azért kérdeztem, hogy az ő kutyájának vannak e eredményei, mert ahogy Theia is írta, nem valószínű, hogy akármilyen kutyát hajlandó fedeztetni a sajátjával.
2012. aug. 3. 19:31
19/21 A kérdező kommentje:
Igen, vannak HJCH és HCH megvan, külföldön is voltunk már. Külföldről van a szukám. És igen, tényleg nem szeretnék most megtartani, nem azért kell a jó kan.
Válaszolt a tenyésztő hölgy, szerintem mindenképp hívd fel, ő is ezt javasolta:) Az a legtisztább, leggyorsabb, és akkor nem kell itt urban legendeket kitalálni :D
Illetve még annyi, hogy az eladott kölykökkel történő fedeztetés is szerződésbe van foglalva, szóval az sem menne olyan egyszerűen.
2012. aug. 5. 08:26
Kapcsolódó kérdések: