Miért ilyen a kutyám?
Az első, és LEGFONTOSABB szabály:
Kutya előtt SOHA NEM HAGYUNK ÉTELT!!! Reggel séta után kirakod elé a kajáját, és van 5 perce, hogy megegye. Utána a tálat elrakod előle.
Figyi, abból amit leírtál nagyon sok mindent le lehet szűrni. A kutyád ahelyett, hogy szót fogadna, inkább eszik. Ezenkívül a Te jelenlétedben áll neki enni, ami nagyon beszédes.
Tudod a kutya falkaállat, és a falkákban az a szokás, hogy a vezér eszik először. Ezért is alkalmazzák sokan az úgynevezett gesztusevést. Ez úgy néz ki, hogy mielőtt a kutya tálkáját letennék, hogy egyen, beletesznek néhány falat embereknek való kaját (ropi, mogyoró, akármi) és a kutya szeme láttára eszik meg. Ha befejezték, akkor ehet a kutya.
Na a Te kutyád pont ezt csinálja Veled, csak épp fordítva, mint ahogy kellene.
Semmi szükség rá, hogy a kutya napközben egyen, az ő gyomruk nem így működik. Az én kutyám reggel kap egy tál száraztápot (kb fél perc alatt meg is eszi az egészet) és este pár falatot még. A vizes tálka neki is ki van téve, de a kajás tányért azonnal elrakom, ahogy befejezte.
mi sose vettük el de szerintem még apának se engedné elvenni pedig őt aztán falkavezérnek tekinti:)
meg azt olvastam minden kutya félti a kajáját, meg ha pl, odadobunk egy dinnyehéjat, és megszagolja elmegy, de ha elakarnánk venni azonnal odamegy vicsorít meg stb, de azt olvastam ez természetes, minden kutya félti a kajáját.
de etettem már úgy is, hogy kivettem egy fangli tápot és a kezembe tartottam, de akkor eltudtam venni, meg volt mikor a tenyerembe volt a tápja, de ha elhúztam, akkor se harapott meg, de miért?
falkavezérnek tekint, de nem engedi, hogy elvedd a kajáját? aha.
az én kutyámnak a szájából is kivehetek bármit, evés közben simán odamehetek és belenyúlhatok a tálkájába, elvehetem, arrébb lökhetem. nem morog, nem kap oda, ez a normális!
ha engem morgott volna meg a saját kutyám... minimum egy nyaklevest érdemelt volna, de asszem úgy elmorogtam volna onnan, máskor majd kétszer is meggondolja... pedig nem szoktam bántani a kutyát, nem is félelemből tisztel, simán egy ágyban alszunk...
az NEM normális, ha a kutya így viselkedik. igenis vedd el tőle a tápját, ne legyen előtte egész nap és sürgősen kezdjétek el rendezni a viszonyotokat! kutyaiskolát ajánlanék, de minimum egy jan fennel könyvet, akármit...
Ajaj, nagyon el vagy tájolva a kutyanevelést illetően :(
Ha egy kutya félti a kajáját a gazdái elől, az már rég nagy baj. Apukádat pedig nem tekinti falkavezérnek, max fél tőle.
Ha én a kutyám elé letennék egy fél sült csirkét, és nem adnám ki neki az "ehetsz" parancsot, akkor fél napig ott ülne, és nem nyúlna hozzá. Ha a szeme láttára enném meg, akkor sem csinálna semmit, de ha evés közben, szó nélkül venném el tőle, akkor sem történne semmi.
Persze, tök normális, hogy a kutya számára fontos az élelem, mert náluk a evés ösztön. De egy kutya, akit tényleg rendesen neveltek, annak eszébe sem jut, hogy akárcsak egy morgást is eleresszen az étel miatt.
Mi leírtuk, hogy mit kéne tenned. A kutyát naponta egyszer etetni, ahogy kész, elvenni előle az etető tálat. Ha neked annyi a válaszod, hogy "mi sose vettük el" akkor nem tudok mit tenni. De ne csodálkozz ha ez a kutya egyszer majd megharap valakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!